Cutremure stiri: 506

Agricultorii protestatari neagă orice angajare politică (VIDEO)

15 apr. 2015,, 15:45   Societate
3343 0
Протестующие аграрии отрицают политическую ангажированность
Foto: noi.md
Producătorii agricoli din Republica Moldova, care în dimineața zilei de miercuri au demarat a doua etapă de proteste din acest an, blocînd traseele auto timp de o oră, neagă categoric motivația politică a mișcării de protest a fermierilor, informează NOI.md. „Revendicările noastre sînt pur economice , fiind provocate de situația catastrofală din agricultură și pasivitatea autorităților”, a declarat președintele Uniunii Republicane a Asociațiilor Producătorilor Agricoli „UniAgroProtect”, Alexandru Slusari.

Alexandru Slusari, care a condus acțiunea de protest pe porțiunea traseului R2 lîngă satul Țînțăreni, a subliniat că acțiunile de protest ale fermierilor nu au nicio motivație politică, ei doar apără drepturile lor și ale ramurii în ansamblu. „Revendicările agricultorilor sînt pur economice. Cred că acestea vor fi îndeplinite, iar în caz contrar noi sîntem dispuși să mergem pînă la urmă. Nu ne vom opri și vom introduce tehnica agricolă în Chișinău”, a subliniat liderul mișcării de protest.

Referindu-se la posibilitatea demarării celei de-a treia etape a acțiunilor de protest prin introducerea tehnicii agricole în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, Alexandru Slusari a menționat că agricultorii sînt dispuși să aștepte răspuns de la autorități pe marginea revendicărilor înaintate pînă la începutul lunii mai. Alexandru Slusari a subliniat că fermierii nu doresc să aibă nimic comun cu demonstrația preconizată pentru 1 mai cu ocazia Zilei Muncii, pentru a nu fi acuzați de partizanat politic. „Decizia privind data demarării acțiunilor de protest la Chișinău va fi luată mai aproape de începutul lunii mai, dar nu dorim să ne legăm cu politica”, a declarat Slusari.

Poliția, pe care organizatorii protestelor au acuzat-o de presiuni și intimidări la adresa țăranilor, respinge aceste acuzații. Efectivele întărite mobilizate la locul acțiunilor de protest au avut un comportament corect, asigurînd securitatea și redirecționînd fluxul de transport de pe traseele blocate. Totodată, șefii de poliție au precizat că după încheierea acțiunilor de protest va fi desfășurată o anchetă, iar în cazul depistării unor abateri, persoanele vinovate vor fi trase la răspundere în conformitate cu legislația în vigoare.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав