X 
Cutremure stiri: 506

Buga: Autoritățile publice locale trebuie să intervină dur (VIDEO)

15 apr. 2015,, 16:50   Politică
4542 0

Foto: noi.md

Ministrul Sănătății cere sancționarea directorului Spitalului Clinic de Ftiziopneumologie din Chişinău pentru gestionarea defectuoasă a instituției. Solicitarea a parvenit după ce zilele trecute în presă au apărut imagini în care se vede cum prin saloanele spitalului mișună șoareci, notează NOI.md.

Mircea Buga a declarat că Ministerul Sănătății s-a autosesizat în acest caz, iar în urma incidentului a fost format un grup de lucru care va lua măsurile necesare. Potrivit lui Buga, cea mai mare responsabilitate pentru cele întîmplate o poartă totuși managerul Spitalului de Ftiziopneumologie, care activează de zeci de ani în acest post, nefiind selectat prin concurs.

„Instituția se află în subordinea Consiliului Municipal Chișinău. Ne-am adresat către Consiliu să vină cu sancționarea managerilor. Responsabilitatea pentru prestarea serviciilor medicale ține în mare parte de managementul instituției. În cazul dat, cînd e vorba de un conducător cu o experiență îndelungată de activitate, este foarte straniu să apară astfel de situații. Trebuie să fie intervenții dure din partea autorităților publice locale”, a declarat Buga.

Ministrul a mai menționat că spitalul respectiv a primit de mai multe ori prescripții sanitare, care au fost însă ignorate de conducerea instituției. Potrivit ministrului, în Moldova mai există o serie de spitale care stau prost la capitolul măsurilor sanitare.

„Acesta este doar un exemplu că structura spitalicească, din păcate, în țară funcționează defectuos. Vom veni cu propuneri concrete pentru remedierea situației”, a precizat Buga.

Precizăm că ancheta inițiată de Direcția sănătate a Consiliului Municipal Chișinău, în subordinea căruia se află spitalul vizat, va fi finalizată vineri. Ulterior, autoritățile locale urmează să decidă cine va fi sancționat.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав