X 
Arşiţa stiri: 228
Transnistria stiri: 1464
Preşedintele stiri: 4138

Candu propune elaborarea unui plan (VIDEO)

16 apr. 2015,, 13:15   Economie
3712 1

Candu propune elaborarea unui plan (VIDEO)
Foto : noi.md

Deputații și angajații Adunării Populare a Găgăuziei ar putea beneficia de vizite de studiu și instruiri în parlamentele naționale ale statelor Uniunii Europene, pentru dezvoltarea capacităților instituționale și funcționale.

Despre elaborarea unui plan comun de acțiuni pentru asigurarea autonomiei și consolidarea capacităților Adunării Populare a Găgăuziei au discutat în cadrul unei întrevederi Președintele Parlamentului RM, Andrian Candu și membrii Legislativului de la Comrat.

Președintele Parlamentului s-a arătat încrezător că instituirea grupului de lucru pentru examinarea statului special al Găgăuziei, asemenea celui care a funcționat în Legislativul anterior, va oferi platforma necesară atât pentru intensificarea comunicării între Chișinău și Comrat, cât și pentru asigurarea unui mediu politic și juridic favorabil valorificării statutului autonomiei.

„Sper că în viitorul cel mai apropiat vom reuși să găsim soluții atât la nivelul Parlamentului RM, cât și la nivelul Adunării Populare, care ar permite grupului de lucru sau unor comisii comune să înceapă să lucreze cât mai curând la ajustarea legislației și, în general, la rezolvarea problemelor curente”, a precizat Andrian Candu.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe 31 august, în Moldova este sărbătorită în mod tradițional Ziua Limbii de Stat. Cum să păstrăm limba maternă, în condițiile globalizării și creșterii popularității limbilor străine?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав