X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

Agenţia „Moldsilva” a anunţat despre dezinsectizarea aeriană a pădurilor

18 apr. 2015,, 12:00   Societate
6112 0

Агентство „Moldsilva” сообщает об опрыскивании лесов против вредителей
Foto: tv7.md

În perioada 20 aprilie - 09 mai, în fondul forestier naţional gestionat de către Agenţia „Moldsilva" se va desfăşoară combaterea aeriană a dăunătorilor defoliatori.

Suprafaţa focarelor de daunatori defoliatori ce va fi supusa combaterii aeriene în acest an este de 24540 de ha ce cuprinde întreprinderile silvice: Călăraşi - 6242 ha, Tighina - 4570 ha, Teleneşti - 4525 ha, Sil-Răzeni - 3285 ha, Cimişlia - 1372 ha, Chişinău - 350 ha şi Rezervaţia Naturală, Plaiul Fagului - 4200 ha.

La efectuarea acestor lucrări vor fi antrenate trei elicoptere ce utilizează instalaţia de stropit cu volum de consum ultra redus şi cu folosirea preparatelor diflubenzuron şi esfenvalerat. Acţiunile respective vor contribui la ameliorarea stării de sănătate a pădurilor şi la menţinerea unei balanţe optimale a biodiversităţii în păduri.

Agenţia "Moldsilva" informează că preparatele folosite în procesul combaterii aeriene nu sunt dăunătoare şi periculoase pentru viaţa omului. Totodată, atenţionăm proprietarii de prisăci aflate în preajma zonelor forestiere unde va avea loc combaterea aeriană, ca familiile de albine să fie închise în ziua respectivă, la fel, este interzisă aflarea animalelor domestice în fond forestier supus procedurii şi este recomandat ca populaţia să evite colectarea ciupercilor sau aflarea în pădure în scop de odihnă în această perioadă.

În anul 2014 au fost realizate lucrări de combatere aeriană a dăunătorilor defoliatori în fondul forestier pe o suprafaţă de circa 31 mii ha.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?