Cutremure stiri: 502

China va realiza în Moldova un proiect de producere a biogazului din deșeuri agricole

23 apr. 2015,, 11:00   Economie
3634 1
Китай реализует в Молдове проект по производству биогаза из сельхозотходов
Foto: dnepropetrovsk.biz
China va realiza în Moldova un proiect nou în domeniul tehnologiilor cu biogaz, pentru gestionarea eficientă a deşeurilor agricole și producerea biogazului în urma lichefierii acestora. Informația a fost comunicată în cadrul unei întrevederi a ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare, Ion Sula, cu reprezentanții delegației oficiale a Ministerului Agriculturii Chinei, în frunte cu Li Kaihang, director adjunct al Secţiei Europa din cadrul Departamentului Cooperare Internaţională, relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului Ministerului Agriculturii al Moldovei, proiectul nominalizat va fi implementat ca urmare a înţelegerii între guvernele celor două ţări privind acordarea Moldovei a asistenţei necesare în scopul dat şi în conformitate cu Memorandumul cu privire la aprofundarea relaţiilor bilaterale de cooperare în domeniul agriculturi, semnat în anul 2013.

În cadrul întrevederii părțile au discutat conceptul proiectului prezentat spre examinare în timpul celei de-a VII-a Şedinţe a Comisiei mixte interguvernamentale moldo-chineze pentru cooperare comercial-economică, bugetul proiectului adoptat de partea chineză, precum implicarea părţii moldovenești. Proiectul va fi realizat pe teritoriul Bisericii Ortodoxe din satul Curchi, raionul Orhei. Partea chineză a menţionat că tehnologiile chineze utilizate în cadrul proiectelor mici şi medii sînt unele dintre cele mai performante, inclusiv din punctul de vedere al preţului, calităţii şi eficienţei.

Programul vizitei delegației chineze în Moldova mai prevede deplasări în localităţile Vatici, Puhoi, Gangura, Maximovca (Institutul Științifico-Practic de Biotehnologii în Zootehnie şi Medicină Veterinară). Oaspeţii se vor întîlni cu reprezentanții businessului din satul Costeşti, raionul Ialoveni, şi raionul Leova. Pe 25 aprilie, la Consiliul Raional Leova va avea loc seminarul cu genericul „Familiarizarea cu BIOMA şi tehnologiile de producere a biogazului din deşeurile menajere din aria rurală în China”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав