Cutremure stiri: 505

Chirtoacă a combinat raportul său de activitate cu propaganda electorală a liberalilor

27 apr. 2015,, 15:45   Societate
2901 1
Киртоакэ совместил отчет примара с предвыборным выступлением либералов
Foto: replika.md
Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, consideră că tot ce s-a făcut sub conducerea lui în opt ani s-a făcut spre binele locuitorilor Chișinăului, informează NOI.md. Chirtoacă a promis să acționeze în același spirit în cazul în care va fi reales. Raportul lui Dorin Chirtoacă s-a încheiat cu discursuri electorale ale reprezentanților Partidului Liberal. „Lupta dusă de Gheorghe Ghimpu nu trebuie să fie în zadar”, a menționat edilul și i-a oferit cuvînt președintelui PL, Mihai Ghimpu, care, la rîndul său, l-a lăudat pe Dorin Chirtoacă.

În cadrul prezentării raportului de activitate în centrul Chișinăului, Dorin Chirtoacă a lăsat să se înțeleagă că pe parcursul mandatului său Primăria a reușit mai multe lucruri și el personal este satisfăcut de rezultatele activității sale. Printre realizări Chirtoacă a numit crearea timp de 12 luni a 30 de mii de locuri de muncă, punerea în circulație a 20 de troleibuze noi, reabilitarea străzilor Alecu Russo și Ion Dumeniuc, precum și denumirea unei străzi în memoria lui Karl Schmidt, care a deținut funcția de primar al Chișinăului în perioada 1877-1903.

Printre realizări edilul a mai numit: iluminarea traseului spre Aeroport, curățarea albiei rîului Bîc, procurarea tehnicii speciale pentru stingerea incendiilor de proporții. Chirtoacă nu a uitat nici de elaborarea și aprobarea proiectului privind „eficiența energetică”, investițiile de 200 de milioane de lei în dezvoltarea suburbiilor, amenajarea terenurilor de joacă pentru copii și reabilitarea podului din parcul „La Izvor”. De asemenea, primarul a promis că săptămîna viitoare toți veteranii celui de-al Doilea Război Mondial vor primi un ajutor material în mărime de cîte 10 mii de lei. Dorin Chirtoacă a precizat că textul integral al raportului de activitate va fi publicat pe site-ul oficial al Primăriei.

Referindu-se la prioritățile capitalei pe anii următori, Chirtoacă a menționat: „Oamenii văd diferit prioritățile. De exemplu, cîți arbori vor fi sădiți sau defrișați. Însă este necesar de început de la întocmirea corectă a listei de priorități. Prima prioritate o constituie locuitorii Chișinăului! În opinia primarului general, chișinăuienii își doresc trei lucruri: să aibă locuință, un loc de muncă și transport. Dezvoltînd această idee, Chirtoacă a numit primele zece priorități asupra cărora Primăria va munci în viitor.

Raportul primarului general a trecut într-un discurs electoral al reprezentanților Partidului Liberal. Liderul partidului, Mihai Ghimpu, i-a mulțumit lui Dorin Chirtoacă pentru faptul că a schimbat imaginea Chișinăului. În opinia lui Ghimpu, doar realegerea lui Dorin Chirtoacă în funcția de primar general al capitalei corespunde intereselor cetățenilor țării noastre.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав