Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

După Leancă, și Gaburici optează pentru crearea unei misiuni europene anticorupție

27 apr. 2015,, 16:06   Politică
3665 3

După Leancă, și Gaburici optează pentru crearea unei misiuni europene anticorupție
Foto: kp.md

Premierul Chiril Gaburici este de părere că instituțiile de drept din Republica Moldova trebuie asistate de o misiune europeană de experți, în vederea eficientizării luptei cu corupția. Subiectul a fost pus în discuție astăzi, în cadrul ședinței Consiliului național pentru reforma organelor de ocrotire a normelor de drept. La eveniment au mai participat șeful statului, Nicolae Timofti, ministrul Justiției, Vladimir Grosu, precum și oficiali UE și reprezentanți ai societății civile, informează NOI.md.

„Este important să avem și instrumente, activităţi concrete care ar duce la o îmbunătăţire a sectorului justiției. Cred că e nevoie de crearea unei misiuni europene pentru lupta cu corupţia. Este un concept care deja s-a discutat, există şi un concept la care s-a ajuns în discuţiile cu partenerii europeni. Conceptul acestei misiuni este de a creşte capacităţile instituţiilor de a se lupa cu corupţia. Ne dorim o asistenţă la nivel de experţi, care vor participa la activitatea instituţiilor noastre, vor împărtăşi modalităţile de lucru din ţările pe care le reprezintă”, a precizat Gaburici.

Totodată, premierul a propus crearea unui centru unic pentru reforma instituțiilor de drept. Grupul de lucru ar urma să elaboreze o strategie amplă de reformare a organelor de drept.

„Mi se pare că este o propunere care va mișca lucrurile din loc și va veni cu o listă de îmbunătățiri. Îmi doresc să puteam vedea și simți efectele reformelor pe care le implementăm, să nu le vedem doar scrise pe hîtrie, dar aplicate în viață”, a punctat Gaburici.

Precizăm că anterior, și fostul premier Iurie Leancă a venit cu propunerea instituirii unei misiuni de asistență europeană pentru sectorul justiției în Republica Moldova. Experți europeni urmau să-i asiste pe judecători, procurori și ofițeri ai Centrului Național Anticorupție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?