Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Top cele mai costisitoare investiții din sectorul justiției

27 apr. 2015,, 16:49   Societate
2850 0

Top cele mai costisitoare investiții din sectorul justiției
Foto: omg.md

Deși autoritățile au prevăzut inițial cheltuieli de peste 2 miliarde de lei pentru implementarea reformei justiției, în realitate costurile ar putea fi de nouă ori mai mici. Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul Justiției, Vladimir Grosu, în cadrul ședinței Consiliului național pentru reforma organelor de drept, informează NOI.md.

Potrivit ministrului, cea mai costisitoare componentă a reformei a vizat inițial majorarea salariilor angajaților din sectorul justiției. Astfel, din bugetul de stat urmau a fi alocați circa un miliard de lei în acest scop. Însă, în urma creșterii salariilor judecătorilor, aceste cheltuieli vor fi reduse substanțial, a precizat Vladimir Grosu.

„Urmare a majorării salariilor judecătorilor, în final costul pentru salarii va fi de vreo nouă ori mai mic decît cel preconizat inițial, ceea ce este bine”, a punctat Grosu.

Potrivit lui Vladimir Grosu, cele mai mari investiții în domeniul justiției sînt prevăzute pentru lucrările de reparație a instanțelor judecătorești, dar și pentru construcția unui sediu comun al judecătoriilor – Palatul Justiției. Pentru realizarea acestui proiect este nevoie de aproximativ 242 de milioane de lei.

Următorul obiectiv, după ponderea cheltuielilor, prevăzut în reforma justiției se referă la îmbunătățirea condițiilor de detenție din penitenciare. În acest scop, statul ar urma să aloce în jur de 169 de milioane de lei. O altă prioritate a autorităților ține de instituirea funcției de asistent judiciar, obiectiv care va costa statul circa 159 de milioane de lei. În același timp, pentru majorarea salariilor angajaților din sectorul justiției e nevoie de 155 de milioane de lei, a punctat Vladimir Grosu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?