X 
Cutremure stiri: 506

Tusk, la Chișinău: Încrederea cetățenilor în autorități trebuie restabilită

28 apr. 2015,, 11:50   Politică
2860 3

Tusk, la Chișinău: Încrederea cetățenilor în autorități trebuie restabilită
Foto : itar-tass.com

Vizita președintelui Consiliului UE, Donald Tusk, în Republica Moldova este o confirmare a faptului că Republica Moldova este un partener-cheie asociat al UE. Oficialul european a declarat astăzi, în cadrul unui briefing susținut alături de Nicolae Timofti, că încrederea cetățenilor și a partenerilor externi în clasa politică trebuie restabilită, informează NOI.md.

Potrivit demnitarului european, reformarea sectorului justiției și combaterea corupției trebuie să fie prioritățile principale ale autorităților. Donald Tusk nu a trecut cu vederea nici problemele din sistemul financiar-bancar, recomandînd autorităților să întreprindă măsurile necesare.

„Am venit aici pentru a vă spune că puteți conta pe suportul meu. Creșterea semnificativă a schimburilor comerciale dintre Moldova și UE, în anul 2014, este un semnal care ne arată că ne mișcăm în direcția corectă. Cu toate acestea, e nevoie de a face mai mult, pentru a obține schimbarea dorită. Reformarea sectorului justiției și combaterii corupției sînt două priorități-cheie. Totodată, criza din sistemul financiar-bancar trebuie monitorizată cu atenție. E nevoie de restabilit încrederea mediului de afaceri, donatorilor, dar cel mai important – încrederea cetățenilor în autorități”, a precizat Tusk.

Acesta a dat asigurări că UE va rămîne un prieten puternic al țării noastre, în continuare oferind asistența necesară. „Am căzut de acord să continuăm cooperarea intensă bilaterală. UE va rămîne un prieten puternic și un suporter al Republicii Moldova”, a punctat Tusk.

La rîndul său, Nicolae Timofti l-a asigurat pe demnitarul european că Moldova își va onora angajamentele față de UE. „Deopotrivă, vom folosit oportunitățile uriașe politice și economice pe care ni le oferă Acordul de asociere. Primele rezultate de pe urma implementării Acordului deja se întrevăd, iar în perioada următoare acestea vor deveni și mai vizibile”, a spus Timofti.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав