Cutremure stiri: 502

Prisăcaru: Dacă am fi fost criminali, nu ni s-ar fi permis accesul la televiziunea naţională

29 apr. 2015,, 08:45   Societate
4861 9
Присэкару: Если бы мы были преступниками, нас не допустили бы на национальное телевидение
Foto: .blogspot.com
Liderul Mişcării Obşteşti „Tinerii Moldovei”, Vitalie Prisăcaru, a comentat pentru NOI.md de ce el şi susţinătorii lui, desfăşurînd campania pentru renunţarea Moldovei la suveranitate şi aderarea la România, nu consideră că încalcă legislaţia. Campania „Unirea înseamnă” este susţinută şi de unii parlamentari ai ţării noastre.

„Considerăm că situaţia din Republica Moldova nu este una corectă, a spus în discuţia cu NOI.md liderul Mişcării Obşteşti „Tinerii Moldovei”, Vitalie Prisăcaru. Unii doresc schimbări spre o viaţa mai bună. Noi considerăm că singura posibilitate de a atinge acest scop este unirea cu România. În campania noastră informaţională „Unirea înseamnă”, noi le prezentăm cetăţenilor beneficiile proiectului de unire. Şi ne pregătim să iniţiem un referendum, în care majoritatea populaţiei îşi va exprima dorinţa de a se uni cu România”.

La etapa actuală campania unioniştilor se manifestă printr-un şir de flashmoburi pe străzile capitalei şi derularea a şapte videoclipuri care, în opinia lor, dovedesc părţile pozitive ale pierderii statalităţii Moldovei. Printre altele, primii spectatori au fost deputaţi în Parlamentul Republicii Moldova şi funcţionari din Guvern, care au vizionat clipurile prezentate de voluntari de Ziua Drapelului Naţional, 28 aprilie.

Într-un comunicat special al Mişcării „Tinerii Moldovei” sînt citate opiniile unor aleşi ai poporului şi funcţionari:

Corina Fusu: „În România nivelul de trai, nivelul de civilizație, nivelul de modernizare, de luptă cu corupția este mult mai înalt decît la noi… Unirea cu România este o soluție... noi facem atît cît ne stă în puteri ca să ne reîntregim cu Țara noastră România”.

Mihai Ghimpu: „Unire? Pe mine mă puneți la îndoială?”.

Vlad Filat: „Să vedem cum vor reacționa oamenii”.

Igor Corman: „Știu” (cu referire la ce înseamnă unirea pentru oameni).

Sergiu Sîrbu: „Și la noi va mai bine, dacă vom fi ajutați”.

Dorin Drăguțanu: „Frumos, felicitări, bravo”.

Totodată, deputaţii, funcţionarii, partea majoră a societăţii şi, cel mai principal, reprezentanţii organelor de drept din Moldova uită din unele motive că în Moldova contemporană propaganda şi îndemnurile orientate împotriva suveranităţii de stat, independenţei şi integrităţii teritoriale constituie încălcări ale legislaţiei. Mai mult, există cazuri în care au fost intentate dosare penale împotriva persoanelor suspectate de atentat la orînduirea constituţională.

Însă rămîne un mister al anchetei faptul dacă există sau nu în rîndurile celor suspectaţi şi acuzaţi susţinători ai unionismului sau cazul se limitează doar la găgăuzii puţin patriotici şi activiştii „Forumului social”, care optează pentru Uniunea Vamală.

Înşişi unioniştii nu consideră că încalcă legea. „Noi nu considerăm că încălcăm legislaţia prin campania noastră informaţională, luînd în considerare cel puţin faptul că materialele noastre sînt derulate şi de postul național de televiziune „Moldova 1”. Nu cred că celor care încalcă legislaţia li s-ar permite accesul la televiziunea națională”, a specificat în discuţia cu NOI.md Vitalie Prisăcaru.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав