Cutremure stiri: 506

Oficial european: UE are încredere în Republica Moldova

29 apr. 2015,, 13:44   Politică
2873 3

Foto: delfi.ee

Beneficiile acordate Republicii Moldova odată cu liberalizarea regimului de vize și semnarea Acordului de asociere demonstrează că UE are încredere această țară. Declarația a fost făcută astăzi de ministrul de externe al Estoniei, Keit Pentus-Rosimannus, aflată în vizită la Chișinău, la invitația Nataliei Gherman, notează NOI.md.

Cei doi miniștri au discutat despre agenda de integrare europeană a Moldovei, precum și despre pregătirile pentru Summitul Parteneriatului Estic de la Riga. Șefa diplomației de la Chișinău a subliniat că Estonia este țara cu care Moldova are cele mai multe parteneriate la nivel de orașe și un donator extern important.

„Avem 11 acorduri încheiate pe linia autorităților publice locale, ceea ce denotă că Estonia este un partener foarte bun. Acesta este cea mai bună metodă de a învăța de la colegii estonieni ce înseamnă integrare europeană. Moldova se află printre țările prioritare ca destinație a asistenței pentru dezvoltare, pe care o oferă Guvernul Estoniei. Doar în anul curent asistența Estoniei s-a cifrat la 950 de mii de dolari, pentru circa 20 de proiecte în domeniul dezvoltării regionale, în cel social, al sănătății și al guvernării deschise”, a menționat Natalia Gherman.

„Cu Moldova avem o relație foarte apropiată și ne dorim o dezvoltare a relațiilor mai departe. Cînd mă gîndesc la Republica Moldova, pot spune că reprezintă o poveste de succes în rîndul țărilor Parteneriatului Estic. Vă susținem cu toată deschiderea pe calea reformelor. Și Estonia, la rîndul său, a trecut printr-un proces profund de reforme, care au fost dificile și chiar nepopulare, dar necesare”, a declarat la rîndul său oficialul estonian.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав