X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4161

În Moldova a fost lansată campania de informare „Statutul meu NU este un secret”

30 apr. 2015,, 10:15   Societate
3104 1
В Молдове стартовала информационная кампания "Мой статус не секрет"
Foto: locals.md
În şapte oraşe din Moldova, inclusiv la Chişinău, s-a dat startul campaniei de informare "Statutul meu NU este un secret", în cadrul căreia persoane care trăiesc cu HIV îşi dezvăluie statutul pe panouri instalate în oraș. Campania este lansata prin sprijinul Fondului global pentru combaterea SIDA, tuberculozei şi malariei şi Guvernului Suediei, informează agenţia "Infotag" cu referire la reprezentantul asociaţiei Iniţiativa Pozitivă, Rodica Ivtodi.

Potrivit ei, scopul campaniei este de a ridica nivelul de informare, de responsabilitate socială şi toleranţă a societăţii faţă de problema HIV/SIDA în Moldova.

"Prin această campanie ne-am propus să demonstrăm că statutul HIV al unui om nu îl face diferit. În pofida diagnosticului pe care îl are, el rămîne a fi persoana care era înainte. Noi avem certitudinea că această campanie va fi una memorabilă şi sperăm că, în timp, comunitatea noastră va deveni mai îngăduitoare, mai tolerantă, mai umană faţă de cei care trăiesc cu infecţia HIV şi nu se deosebesc cu nimic de ceilalţi", a spus ea.

La campanie au participat cinci persoane din Moldova şi patru din Ucraina. Ei au avut o sesiune foto pentru campania socială cu prilejul Zilei Internaţionale de comemorare a persoanelor decedate de SIDA, marcată pe 17 mai.

Campania de informare se va desfăşura pînă la 25 mai. Panourile vor fi amplasate în Chişinău, Tiraspol, Bălţi, Cahul, Comrat, Tighina şi Rîbniţa.

La începutul anului 2015, în Moldova au fost înregistrate oficial 9419 persoane HIV-pozitive. În anul 2014, din cauza maladiilor generate de infecţia HIV, au decedat 2491 de persoane. În anul 2014 s-au înregistrat 831 de cazuri noi de infectare, adică cu 125 mai multe decît în anul 2013.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав