Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4070

Lukașenko a ordonat să fie luați sub control evreii din Belarus

30 apr. 2015,, 15:15   Externe
10639 7

Foto: mediafax.ro

Președintele belarus A. Lukașenko a făcut o declarație antisemită.

Aleksandr Lukașenko a transmis un mesaj pentru poporul belarus și Adunarea Națională, iar la final a declarat că în Belarus toți evreii trebuie să fie luați "sub control", potrivit "Radio Liberty", preluat de zn.ua.

Lukașenko a criticat proprietarul celui mai mare furnizor de servicii de Internet din Belarus, Iuri Ziser. Adresîndu-i-se lui Semion Shapiro, președintele comitetului executiv regional Minsk, Lukașenko l-a criticat pe Ziser și a spus: "V-am rugat un an în urmă să luați toți evreii din Belarus sub control".

"Noi nu am fost în stare să normalizăm această persoană", - a spus Lukașenko, referindu-se la Ziser.

Ziser a spus la telefon că nu înțelege cum poți "normaliza" evreii, care nu reprezintă o organizație.

Potrivit "Radio Liberty", Lukașenko a făcut afirmații antisemite și în trecut. În 2007, el a fost criticat de Israel, după ce a numit "cocină" orașul belarus Bobruisk. "Daca ati fi intrat in Bobruisk, ati fi vazut in ce stare a fost acest oras. Era groaznic sa intri in el! Era o adevarata cocină! Era in mare parte un oras evreiesc. Stiti bine ce atitudine au evreii fata de localitatea in care traiesc, e deajuns sa priviti Israelul, pe care eu l-am vizitat", a declarat Lukasenko.

Potrivit presedintelui Lukasenko, autoritatile din Belarus "au facut ordine" in acest oras, iar populatia evreiasca a inceput sa se intoarca sa locuiasca si sa investeasca in oras.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?