X 
Arşiţa stiri: 232
Transnistria stiri: 1421
Preşedintele stiri: 4130

Candu: Raportul companiei „Kroll” nu va fi făcut public (VIDEO)

30 apr. 2015,, 14:42   Politică
4030 20

Канду: Отчет компании «Kroll» не будет обнародован
Foto: noi.md

Banca Națională a Moldovei a primit un răspuns negativ de la reprezentanții companiei de audit „Kroll” cu privire la publicarea raportului privind situația de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank. Anunțul a fost făcut de președintele Parlamentului, Andrian Candu, informează NOI.md.

Potrivit lui Andrian Candu, în răspunsul expediat Băncii Naționale, reprezentanții firmei au declarat că eventuala publicare a raportului ar putea prejudicia ancheta, iar șansele ca banii să fie recuperați s-ar diminua substanțial.

„Am primit o scrisoare cu răspuns negativ, în care se argumentează că, în situația în care raportul s-ar face public, s-ar aduce anumite prejudicii, s-ar periclita calitatea investigației și s-ar minimiza posibilitatea recuperării banilor furați. Este o abordare profesionistă, o decizie pe care eu personal o înțeleg, deoarece am făcut parte din această breaslă a auditorilor. Totuși noi nu sîntem nici în Marea Britanie, și nici în Franța, sîntem în Moldova, unde subiectul respectiv este de o rezonanță majoră”, a precizat Candu.

Spicherul a mai spus că va insista totuși ca cel puțin deputații să aibă acces la datele acestui raport. În prezent este examinată și posibilitatea de a invita într-o ședință reprezentanții societății civile pentru examinarea documentului, a spus Candu.

„O astfel de ședință este necesară pentru a asigura în așa fel transparența procesului de investigație și pentru a demonstra că nu avem de fapt ce ascunde”, a spus Candu.

Datele prezentate de compania de audit arată că, în perioada anilor 2012-2014, la BEM, Banca Socială și Unibank au avut loc o serie de acțiuni dubioase inițiate de un grup de persoane interesate în preluarea controlului asupra celor trei bănci.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe 31 august, în Moldova este sărbătorită în mod tradițional Ziua Limbii de Stat. Cum să păstrăm limba maternă, în condițiile globalizării și creșterii popularității limbilor străine?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав