Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Mironic: Dragostea, talentul şi patriotismul nu pot fi cumpărate cu bani! (VIDEO)

2 mai. 2015,, 12:00   Societate
4343 0
Мироник: Любовь, талант и патриотизм за деньги не купишь! (ВИДЕО)
Foto: noi.md
„1 Mai este ziua care pe parcursul multor decenii a fost marcată ca o zi a unirii oamenilor, ca o sărbătoare, în care oamenii raportau cum au muncit. Este o sărbătoare a bucuriei, fericirii, prieteniei”, a relatat pentru NOI.md preşedintele Consiliului Republican al Veteranilor, Ala Mironic. Vineri, 1 mai, organizaţiile veteranilor din republică s-au întrunit la o celebrare solemnă, prilejuită de Ziua Internaţională a Solidarităţii Oamenilor Muncii.

„Astăzi Consiliul nostru Republican al Veteranilor, împreună cu cel orăşenesc, a invitat la festivitate veteranii de cîteva generaţii, a spus Ala Mironic. – S-au adunat cei care au eliberat Chişinăul şi Moldova, care au reconstruit ţara distrusă de război, care îşi amintesc cum au fost ridicate clădirile şi străzile noastre. Cei care au construit oraşul din piatră albă”.

Referindu-se la realizările organizaţiilor veteranilor, Ala Cazimirovna a specificat: „Dragostea, talentul şi patriotismul nu pot fi cumpărate cu bani”, şi a menţionat cu un sentiment de mîndrie deosebită că în urma eforturilor depuse de activiştii Consiliului Veteranilor al RM a fost inaugurat un muzeu, în care sînt adunate numele şi fotografiile oamenilor care au adus aport enorm la dezvoltarea republicii. „Ei vor aminti viitoarelor generaţii cine au fost aceşti oameni”, a spus Mironic.

Ala Mironic a menţionat că tradiţional veteranii de muncă şi război, moştenitorii victoriei şi tînăra generaţie au fost felicitaţi de cel de-al treilea preşedinte al Moldovei, Vladimir Voronin, şi preşedintele fracţiunii PCRM, Violeta Ivanov. O surpriză plăcută pentru veterani a fost sosirea la sărbătoare a candidatului la postul de primar al municipiului Chişinău, Vasile Chirtoca.

„Am fost plăcut surprinşi cînd dumnealui şi-a dat consimţămîntul să candideze. Deoarece pe parcursul multor ani noi am apelat la el după ajutor şi susţinere. Şi el niciodată nu ne-a refuzat. Şi acum, cu susţinerea lui, este editat singurul în republică ziar „Veteranul”, a spus Ala Mironic. – La momentul de faţă, împreună cu noi a fost elaborat programul de îngrijire a generaţiei în vîrstă, care va fi pe placul tuturor. Vreau să-i felicit pe cetăţenii noştri!”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?