Arşiţa stiri: 217
Jocurile Olimpice stiri: 289
Transnistria stiri: 1418

Boțan: Să nu dea Domnul să fie profanată această inițiativă minunată

4 mai. 2015,, 15:00   Societate
7880 8
Foto: noi.md
Astfel a comentat unul dintre liderii Platformei Civice „Demnitate și Adevăr”, analistul politic Igor Boțan, protestele de ieri și invitația organizatorilor opoziției civice, care a urmat după acestea luni, 4 mai, la o întîlnire cu conducerea țării, relatează NOI.md.

„Într-adevăr, ne-au telefonat și ne-au invitat la o discuție. La 17.30 avem o întîlnire la Guvern și, în funcție de rezultate, vom decide cum vom acționa ulterior”, a spus Boțan. Politologul susține că deocamdată nu știe cine în afară de el a mai fost invitat la această întrevedere. El consideră că mitingul de protest de ieri, care a întrunit în centrul capitalei, potrivit unor estimări, de la 20 pînă la 50 mii de persoane, a avut rezonanță și autoritățile au considerat acest fapt drept motiv pentru inițierea dialogului.

„Nu este oare această întîlnire «o scuză» a autorităților? Nu știu, acest lucru va fi clar doar în cadrul întrevederii. Sper să nu fie. Prin acest protest noi am urmărit multe obiective, și cel mai important – să dăm de înțeles că sîntem cetățeni! Și cred că am reușit”, a specificat Igor Boțan.

Boțan a mai menționat că după ce liderii Platformei Civice „Demnitate și Adevăr” au înțeles cît de amplă a fost susținerea acțiunii organizate de ei, au stabilit obiective noi care vor fi discutate și ulterior realizate: „Principalul e să nu dea Domnul să fie profanată această inițiativă minunată”, a afirmat Boțan.

Cu această ocazie, politologul s-a adresat prin intermediul NOI.md tuturor cetățenilor Moldovei: „Vreau să-i asigur pe toți că Platforma Civică «Demnitate și Adevăr» nu este nicidecum orientată împotriva segmentului vorbitorilor de limba rusă al societății noastre. Da, ieri, în cadrul discursurilor au avut loc remarci obscene împotriva vorbitorilor de limba rusă. Ne pare foarte rău, aducem scuzele de rigoare și vom depune toate eforturile pentru ca aceste lucruri să nu se mai repete. Ne dorim consolidarea întregii societăți a Moldovei”, a declarat Igor Boțan.

Însă nici printre liderii Platformei, nici în rîndurile organizatorilor acțiunii de protest de ieri nu au fost remarcați cetățeni vorbitori de limba rusă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав