X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Greva care costă Germania 100 de milioane de euro pe zi

4 mai. 2015,, 15:15   Externe
2343 0

Foto: business24.ro

Sindicatul german al mecanicilor de locomotivă (GDL) a anunţat duminică declanşarea unei noi acţiuni de protest, în perioada 4-11 mai, cea mai lungă grevă din istorie, din cauza divergenţelor privind salariile.

Reprezentanţii Deutsche Bahn (DB) – compania de transport feroviar deţinută de statul german – au apreciat acţiunea ca fiind ‘inadecvată şi exagerată’.

Greva ar urma să afecteze transportul de marfă începînd de luni şi transportul de persoane începînd de marţi, acţiunea de protest urmînd să continue pînă duminică. Greva reprezintă a opta dispută a Sindicatului german al mecanicilor de locomotivă (GDL) privind creşterea salariilor cu 5% şi reducerea săptămînii de lucru de la 39 de ore la 37. Negocierile pe acest subiect au început în urmă cu zece luni. De asemenea, GDL vrea să aibă dreptul să negocieze şi pentru alte categorii de angajaţi de la Deutsche Bahn.

GDL este cel mai mic dintre cele două sindicate ale mecanicilor de locomotivă, reprezentînd aproximativ 20.000 din cei aproape 200.000 de angajaţi ai Deutsche Bahn.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?