Cutremure stiri: 506

Creditul polonez este și mai aproape de fermierii moldoveni

6 mai. 2015,, 13:15   Economie
4182 2

Польский кредит стал еще ближе для молдавских фермеров
Foto: trm.md

Consiliul de supraveghere a Unităţii de implementare a creditului de asistenţă, acordat de către Guvernul Poloniei pentru modernizarea agriculturii Moldovei, a aprobat Regulamentul intern privind procedurile de alocare a resurselor din creditul de asistenţă, relatează NOI.md.

Din component Consiliului menționat fac parte reprezentanţii MinisteruluiAgriculturii și Industriei Alimentare, directorul Agenției pentru Intervenții și Plăți în Agricultură, reprezentanţii Cancelariei de Stat, Ministerului Finanţelor şi Ministerului Economiei. Ședința, în cadrul căreia au fost examinate chestiunile importante privind procedura de implementare a creditului polonez, s-a desfășurat sub președinția șefului Consiliului nominalizat, viceministrului Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vlad Loghin.

Creditul polonez în valoare de 90 milioane de euro este destinat producătorilor agricoli din Moldova. Aceste mijloace vor fi oferite ca împrumuturi, în formă de echipamente, utilaje, elemente de infrastructură pentru proiecte în agricultură şi industria agroalimentară, cu rambursare în rate, pe un termen de 12 ani, cu o perioadă de grație de 3ani, fără implicarea sectorului bancar.

După negocierile dificile susținute de Ministerul Agriculturii cu ministerele Economiei şi Finanţelor, rata anuală a dobînzii la acest credit a fost micşorată de la 3pînă la 2 la sută.

Procesul de recepţionare a dosarelor pentru obținerea mijloacelor creditului polonez a fost inițiat la 28 aprilie 2015.

În prezent Unitatea de implementare a creditului polonez dispune de toate instrumentele necesare pentru inițierea activităţii sale.

Solicitanții eligibili ai creditelor sînt invitaţi să depună dosarele complete de solicitare a finanțării. Informaţii utile, în acest sens, pot fi găsite pe site-ul aipa.gov.md, la sediul Unităţii de implementare a creditului polonez (mun. Chişinău, bd.Ştefan cel Mare 162, bir. 1210), precum şi la oficiile teritoriale ale AIPA sau filialele regionale ale Camerei de Comerţ şi Industrie a Moldovei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав