X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4078

„ASITO” a fost sancționată și iarăși riscă să piardă licența

6 mai. 2015,, 15:30   Business
3778 2
Foto: publika.md
Unul dintre cei mai mari asiguratori din Moldova, Compania Internaţională de Asigurări „ASITO”, iarăși riscă să-și piardă licența de activitate, relatează NOI.md. Informația a fost comunicată de Comisia Națională a Pieței Financiare, care a menționat că licența ei ar putea fi anulată în cazul nerespectării repetate a prescrierilor privind înlăturarea încălcărilor condițiilor licenței.

După cum se menționează în comunicatul Comisiei, studiind rezultatele controlului inopinat privind respectarea legislaţiei în domeniul protecţiei consumatorului la instrumentarea dosarelor de daune de către Compania Internaţională de Asigurări „ASITO”, Consiliul de administraţie al CNPF a hotărît să sancţioneze compania în cauză cu amendă. Mărimea amenzii nu se specifică. Se menționează doar că amenda va fi transferată la bugetul de stat.

În afară de aceasta, conducerii „ASITO” i s-a prescris să respecte necondiţionat prevederile actelor legislative şi normative, precum şi să întreprindă măsurile corespunzătoare pentru înlăturarea încălcărilor reflectate în actul de control inopinat din 5 martie 2015. În afară de aceasta, conducerii Companiei de asigurări menționate i s-a prescris repetat întreprinderea măsurilor de rigoare privind înlăturarea încălcărilor reflectate în actul de control tematic din 14 august 2014. Compania Internațională de Asigurări „ASITO” a fost avertizată despre sancţionarea posibilă în conformitate cu legislația în vigoare, inclusiv art. 21 alin. (2) lit. f) din Legea privind reglementarea prin licenţiere a activităţii de întreprinzător, în cazul nerespectării prevederilor hotărîrii CNPF. Este vorba despre anularea licenței în cazul neexecutării repetate a prescripțiilor privind înlăturarea încălcărilor condițiilor licenței.

Compania „ASITO” este obligată să informeze în termen de 20 de zile lucrătoare despre executarea hotărîrii Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare, cu anexarea documentelor confirmative.

De menționat că în ianuarie 2015 CNPF a avertizat deja Compania „ASITO” despre retragerea posibilă a licenței de activitate pe piața asigurărilor, dacă Compania nu va executa prescripțiile privind prezentarea informației despre costul valorilor mobiliare la situația din 15 decembrie 2014, precum și a raportului specializat despre marjele de solvabilitate și coeficientul de lichiditate ale asigurătorului la aceeași dată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?