X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

Dorin Drăguțanu, despre demisia sa

7 mai. 2015,, 16:00   Societate
11404 8

Foto: noi.md

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Dorin Drăguțanu, refuză să comenteze cerințele privind demisia sa din postul ocupat, considerîndu-le politice, informează NOI.md.

Comentînd joi, în cadrul unei conferințe de presă, cerințele unor forțe politice cu privire la demisia guvernatorului BNM și altor persoane responsabile, care, în opinia lor, se fac vinovate de înrăutățirea situației pe piața bancară, Dorin Drăguțanu a subliniat că BNM a acționat strict în limitele legislației în vigoare și a introdus regim de administrare specială la cele trei bănci problematice în cel mai potrivit moment, după ce Guvernul a decis să le fie acordate credite fără gaj sub garanția Executivului.

Dorin Drăguțanu a menționat că acțiunile BNM au avut ca scop neadmiterea pericolului pentru întreaga economie și sistemul bancar, evitarea panicii și retragerii masive de bani din bănci. Potrivit funcționarului, la momentul actual, cele trei bănci au probleme, însă celelalte 11 bănci nu au fost afectate în niciun caz, deoarece băncile problematice sînt practic izolate de restul sistemului bancar. Dorin Drăguțanu a mai spus că discuțiile privind demisia lui din funcția de guvernator al BNM au un caracter politic și de aceea nu le comentează.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав