X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

Partidele politice care îşi ascund adevăraţii finanţatori trebuie penalizate – opinie

7 mai. 2015,, 16:50   Politică
4928 5

Partidele politice care îşi ascund adevăraţii finanţatori trebuie penalizate – opinie
Foto: realitatea.md

Asociația Promo-LEX recomandă autorităților să aplice amenzi partidelor politice care își ascund adevărații finanțatori. Experții au formulat o serie de măsuri ce țin de transparenţa, controlul şi sancţiunile pentru încălcarea regulilor de finanțare a partidelor politice, notează NOI.md.

Potrivit directorului de Programe Promo-LEX Alexandru Postică, autorităţile trebuie să ia aminte, în special, la fluxurile financiare, care deseori sînt camuflate.

„Legea adoptată recent de Parlament e un pas înainte, dar sînt anumite aspecte care trebuie îmbunătăţite. Aş vedea necesitatea ca partidele politice să poarte responsabilitate contravenţională prin amenzi pentru încălcarea legislaţiei. Asociația Promo-LEX va analiza pe parcurs regulamentele următoare în ceea ce priveşte rapoartele financiare ale partidelor şi va veni cu sesizări”, a spus Postică.

Reprezentanții Promo-LEX au atenționat că raportul dintre mecanismele de donare și cotizare către partidele politice nu este delimitat suficient, fapt ce ar putea favoriza camuflarea donațiilor. Totodată, modul de cercetare a contravențiilor și infracțiunilor în domeniul finanțării ilicite a partidelor nu este reglementat suficient, mai spun experții.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав