X 
Jocurile Olimpice stiri: 117
Transnistria stiri: 1453

Gurin: Din filialele BEM s-a furat cu sacul

8 mai. 2015,, 10:35   Economie
7026 3

Foto: noi.md

Problemele Băncii de Economii nu au început în ultimii ani, dar încă în 1999, a anunțat procurorul general Corneliu Gurin ieri, în cadrul audierilor organizate în Parlament. Potrivit lui Gurin, pe parcursul anilor 2010-2014, Procuratura a remis instanțelor de judecată 10 cauze penale pe faptul dobîndirii creditelor prin înșelăciune, în urma cărora statul a fost prejudiciat cu cîteva milioane de euro, notează NOI.md.

„Probleme BEM s-au acutizat. Încă din 1999, resursele băncii au fost utilizate cu lipsă de diligență financiară. Există un dosar cu sentință definitivă a CSJ care vizează faptele conducerii BEM din 2001, suma prejudiciului fiind de 400 de mii de dolari. În anumite dintre aceste filiale ale BEM se fura cu sacul, efectiv administratorii filialelor intrau în depozite și furau bani cu sacul”, a relatat Gurin în plenul Legislativului.

În ceea ce privește fărădelegile comise la Banca de Economii și Banca Socială în noiembrie anul trecut, Gurin a precizat că urmărirea penală pe marginea acestui caz a fost inițiată pe 4 decembrie. În dosarele inițiate sînt vizați factori de decizie din cadrul celor două instituții, pentru abuz în serviciu. Totodată, spune Gurin, se investighează și circumstanțele răpirii și incendierii automobilului în care se aflau dosarele de creditare ale celor trei bănci. „În prezent 7 persoane au statut de bănuit, iar trei de învinuit în acest dosar. Pe averile persoanelor implicate a fost pus sechestru”, a menționat Gurin.

Procurorul general a mai comunicat că, pentru a eficientiza investigațiile, instituția a solicitat asistență juridică internațională, dar deocamdată nu a primit niciun răspuns în acest sens. „Sigur că îmi asum anumite neajunsuri în activitatea desfășurată de către procurori, dar în continuare sînt multe lucruri de făcut”, a spus Gurin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?