Cutremure stiri: 506

Comitetul Executiv al Găgăuziei va aproba programul de activitate pentru anii 2015-2009

11 mai. 2015,, 17:15   Politică
4353 2
Исполком Гагаузии утвердил пятилетнюю программу деятельности
Foto: noi.md
Comitetul Executiv al Găgăuziei a aprobat luni Programul de activitate pentru anii 2015-2009, în cadrul primei sale ședințe în noua componență, informează agenţia "Infotag".

Membrii Guvernului găgăuz au adoptat, de asemenea, regulamentul activităţii, au audiat informaţia despre îndeplinirea bugetului autonomiei pentru primul trimestru, modificările şi completările la Legea bugetului.

Proiectul programului a fost prezentat de către şefa Executivului, Irina Vlah, care a menţionat că printre sarcinile principale propuse figurează sporirea nivelului de trai al poporului prin creştere economică durabilă, fortificarea statului autonomiei şi rezolvarea problemelor ei vitale.

Potrivit başcanului, programul de activitate a Comitetului Executiv, la fel ca şi programul preelectoral al şefului acestuia, trebuie să fie îndeplinite pînă la sfîrşitul mandatului în proporție de 100%.

În ajunul alegerilor din 22 martie, Irina Vlah, care a participat la scrutin în calitate de candidat independent, dar cu sprijinul Partidului Socialiştilor, a promis locuitorilor autonomiei "rezolvarea problemelor existente".

"Prioritare în activitatea noastră sînt parteneriatul strategic cu Rusia, crearea locurilor de muncă, infrastructură modernă dezvoltată. În centrul politicii sociale va fi omul. A cincea prioritate este păstrarea tradiţiilor şi consolidarea autonomiei", a spus Vlah.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав