X 
Cutremure stiri: 502

România va ajuta Moldova să lupte cu corupția

11 mai. 2015,, 16:35   Economie
3065 4

Foto: frontpress.ro

Șefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie a României, Laura Codruța Kovesi, va efectua săptămîna viitoare, la invitația prim-ministrului țării, Chiril Gaburici, o vizită de lucru în Moldova, relatează NOI.md. Înțelegerea respectivă a fost atinsă în cadrul unei convorbiri telefonice a premierului moldovean cu omologul său român, Victor Ponta, în contextul inițiativelor anticorupție, printre care impulsionarea reformării instituțiilor de drept, cum sînt Procuratura Generală, Comisia Națională de Integritate, Centrul Național Anticorupție.

„Sîntem foarte determinați să luptăm cu corupția la toate nivelurile, iar România este un exemplu pozitiv pentru Moldova la acest capitol. De aceea, credem că anume discuțiile directe cu șefa DNA și prezentarea practicilor eficiente de luptă cu corupția din România va încuraja autoritățile noastre să fie mai ferme în acțiunile pe care urmează să le întreprindă, pentru a combate fenomenul corupției din toate sistemele”, a declarat Chiril Gaburici în timpul convorbirii telefonice cu Victor Ponta.

Se preconizează că la Chișinău, șefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie a României, Laura Codruța Kovesi, se va întîlni cu directorul CNA, Viorel Chetraru, președintele Comisiei Naționale pentru Integritate, Anatol Donciu, ministrul Justiției, Vladimir Grosu, ministrul Afacerilor Interne, Oleg Balan și alte persoane responsabile din domeniu.

Se așteaptă că în viitorul apropiat în Moldova va sosi și o echipă de experți, în frunte cu ex-președintele Georgiei, Mihail Saakașvili, în prezent consilier al preşedintelui Ucrainei, Piotr Poroşenko, care are experienţă în implementarea reformelor și combaterea corupției la toate nivelurile. Despre asta s-a discutat în cadrul vizitei pe care Chiril Gaburici a întreprins-o săptămîna trecută la Kiev. Experții vor analiza situația din țară și vor stabili acțiunile exacte ce trebuie întreprinse pentru a combate corupția.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав