Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4074

NATO va acorda Moldovei 1 milion de euro pentru distrugerea pesticidelor și substanțelor chimice nocive

12 mai. 2015,, 11:30   Economie
3060 1
НАТО выделит Молдове 1 млн. евро на уничтожение пестицидов и опасных химвеществ
Foto: gov.md
Moldova speră să obțină de la Spania 20 de milioane de euro pentru realizarea unui proiect destinat energiei regenerabile, relatează NOI.md. Despre acest fapt s-a vorbit la ședința Comitetului Interministerial pentru Planificare Strategică, susținută de prim-ministrul Chiril Gaburici.

Potrivit unui comunicat al Serviciului de presă al Guvernului, în cadrul ședinței, printre altele a fost examinată și aprobată oportunitatea avansării negocierilor cu Guvernul Spaniei în vederea finanțării unui proiect destinat energiei regenerabile. Creditul pentru proiectul în cauză, în valoare de 20 de milioane de euro, este destinat procurării echipamentelor pentru eficientizarea energetică şi va contribui la reducerea dependenței ţării de importul de resurse energetice.

În afară de aceasta, la ședință s-a mai discutat posibilitatea obținerii de la NATO a unui grant în cadrul programului Parteneriatul pentru Pace, în valoare de un milion de euro, pentru distrugerea pesticidelor şi produselor chimice periculoase stocate pe teritoriul Moldovei.

Încă un subiect abordat în cadrul ședinței ține de posibilitatea revizuirii și modificării prevederilor Strategiei de parteneriat a Moldovei cu Banca Mondială pentru anii 2015-2017, în funcţie de priorităţile actuale ale Guvernului. Strategia are ca obiectiv asigurarea dezvoltării economice, reducerea nivelului de sărăcie şi prevede instrumentele de finanţare pentru proiectele investiționale şi programele sectoriale, în valoare totală de 450 de milioane de dolari. Proiectele prioritare sînt cele din domeniul construcţiei drumurilor spre edificiile de menire socială, precum și proiectul de administraţie fiscală în Moldova.

De asemenea, Comitetul Interministerial pentru Planificare Strategică a ajuns la un consens în ceea ce privește oportunitatea extinderii misiunii de consilieri europeni de nivel înalt de la 15 la 26 în scopul dinamizării procesului de implementare a Acordului de asociere dintre Moldova şi Uniunea Europeană, în special în domeniul reformării justiţiei, combaterii corupţiei, asigurării stabilităţii în sectorul financiar-bancar.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?