X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

Astăzi încep evaluările finale pentru elevii claselor a IV-a

12 mai. 2015,, 11:07   Societate
2815 0

Astăzi încep evaluările finale pentru elevii claselor a IV-a
Foto: edu.md

Astăzi, 12 mai, elevii claselor a IV-a din întreaga țară au început evaluările finale. În această zi, 2131 de elevi ai claselor a IV-a din 12 raioane/municipii vor susține proba de evaluare la limba maternă – ucraineană/bulgară/găgăuză, relatează NOI.md.

Cea de-a doua probă va avea loc pe data de 14 mai la limba de instruire – română sau rusă. Următoarea probă se va desfășura pe 19 mai, cînd toți elevii din clasele a IV-a vor susține testarea la matematică. Pe 21 mai va fi organizată o probă orală de cunoaștere a limbii române pentru elevii alolingvi.

Potrivit lui Anatol Topală, directorul Agenției de Asigurare a Calității, evaluarea finală a rezultatelor școlare are drept obiectiv determinarea performanțelor înregistrate de elevi la finele primei trepte de școlarizare.

„Ne propunem să stabilim nivelul de formare a competențelor la finele claselor primare și să estimăm calitatea predării-învățării-evaluării în învățămîntul primar”, a menționat Anatol Topală.

Evaluarea finală în învățămîntul primar se organizează în fiecare instituție de învățămînt și este obligatorie pentru fiecare elev. La evaluarea finală sînt admiși toți elevii clasei a IV-a, indiferent de situația lor școlară.

În școlile din Republica Moldova, în clasa a IV-a studiază un număr total de 32 953 de elevi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?