X 
Cutremure stiri: 500

Prima examinare a dosarului deținuților politici va avea loc pe 14 mai

13 mai. 2015,, 15:15   Societate
2586 0
Foto: actualitati.md
Procesul de judecată în care instanța va începe examinarea în fond a dosarului deținuților politici, activiștilor antifasciști Mihail Amerberg și Pavel Grigorciuc trebuie să fie public și transparent. Acest lucru este cerut de Pavel Grigorciuc, care se află în arest la domiciliu.

„Deținuții politici cer ca toate audierile de judecată pe marginea dosarului lor să fie deschise, deoarece se consideră nevinovați și susțin că dosarul a fost fabricat de procuratură pentru a intimida populația în ajunul alegerilor parlamentare cu tentativa de răscoală armată, care ar fi pusă la cale de antifasciștii de pe banca acuzaților”, a scris Grigorciuc pe rețelele de socializare.

Activistul a anunțat, de asemenea, că mîine deja va începe examinarea în fond a dosarului deținuților politici. „Vor fi primele audieri la care magistratul Vîșcu va lua măsura preventivă în privința noastră după cum va găsi de cuviință. Această măsură va acționa deja 90 de zile în loc de 30”, a scris Grigorciuc.

„Audierile de judecată în fond se desfășoară în regim deschis, însă nu voi fi mirat dacă procurorii vor insista ca ședința de judecată să aibă loc cu ușile închise. Dar așa nu mai merge. Pe 26 noiembrie, cu cîteva zile înainte de alegeri, pentru a intimida populația, ați organizat o conferință de presă la care ați spus povești de groază fabricate, despre mine. Odată ce singuri ați stîrnit interesul publicului față de dosarul nostru, fiți buni și oferiți dovezi împotriva noastră în cadrul unui proces corect și deschis în fața opiniei publice”, a adăugat activistul.

Judecătoria Centru va desfășura joi, 14 mai, cu începere de la 10.30, prima ședință, la care va fi examinat în fond dosarul deținuților politici Mihail Amerberg și Pavel Grigorciuc, acuzați de tentativă de organizare a tulburărilor în masă.

Activiștii au fost arestați în ajunul alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2014 și s-au aflat în detenție mai bine de cinci luni. După implicarea structurilor internaționale și sub presiunea societății, pe 15 aprilie Amerberg și Grigorciuc au fost trecuți în arest la domiciliu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав