Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Show electoral cu pumni şi înjurături la Primărie (VIDEO)

14 mai. 2015,, 12:33   Politică
8582 4

Show electoral cu pumni şi înjurături la Primărie (VIDEO)
Foto: publika.md

(UPDATE) 12:26 În urma evenimentelor care au dus la bătaia din cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău, ședința a fost amânată. În sală a rămas la moment primarul Dorin Chirtoacă și șeful direcției Sănătate, Mihai Moldovanu

În ședința extraordinară a Consiliului Municipal Chișinău, primarul Dorin Chirtoacă a fost tras de ureche de către deputatul socilalist Ion Ceban. Gestul a provocat o adevărată bătaie între susținătorii edilului și mai multe persoane aflate în acel moment în primărie.

Pe lângă Ceban, printre acestea se aflau Renato Usatîi, precum și activiștii Igor Căldare și Vitalie Voznoi. Mai mulți consilieri municipali au sărit în apărarea lui Chirtoacă îmbâncindu-i pe agresori. Și Dorin Chirtoacă s-a arătat destul de hotărât, fiind temperat chiar de cei care îl susțineau. La scurt timp au intervenit forțele de ordine care i-au dispersat pe bătăuși.

Replicile dure între Dorin Chirtoacă și deputatul Ion Ceban au continuat în cadrul ședinței după ce socialistul l-a numit pe edil „hoț,” „mincinos,” „tâlhar” mai mult încă un deputat socialist i-a zis lui Chirtoacă „calule închide gura”. În replică Chirtoacă a zis că toți „tuziși” și „pupsicii putiniști” să iasă afară.

Disputa din cadrul consiliului a pornit de la faptul că socialiștii împreună cu Partidul Nostru au cerut să fie scoasă de pe ordinea de zi a ședinței CMC a subiectelor ce țin de arenda terenurilor din Capitală și privatizarea acestora la prețuri exagerat de mici.

Socialiștii suțin că vor ieși din sală doar după ce aceste subiecte vor fi scoase de pe ordinea de zi a CMC.

În acelaș timp liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi și-a adus suținătorii la primărie pentru a protesta împotriva menținerii acestor subiecte pe ordinea de zi.

Ședința consiliului continuă pe tonalități ridicate, primarul văzându-se obligat să ridice vocea pentru că tot el le-a pus participanților să asculte din boxe imnul electoral al partidului său.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?