Cutremure stiri: 506

Lupu: Expulzarea lui Simion nu va înrăutăți relațiile dintre Moldova și România

14 mai. 2015,, 14:30   Politică
2907 2
Лупу: Высылка Симиона не ухудшит двусторонние отношения Молдовы и Румынии
Foto: noi.md
Președintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, consideră că expulzarea din țară a cetățeanului român, liderului Platformei „Acțiunea 2012”, Gheorghe Simion, precum și interdicția de a intra pe teritoriul Republicii Moldova pe o perioadă de cinci ani, impusă acestuia, în niciun caz nu va afecta relațiile moldo-române, informează NOI.md.

Marian Lupu a făcut această declarație la ședința Parlamentului, menționînd că statul este obligat să apere statalitatea și independența Republicii Moldova, iar aceste principii trebuie să fie respectate de toți cei care vin în țara noastră.

Liderul PDM a menționat că Moldova este deschisă pentru toți cei care vin aici cu respect față de țară, nu și cu scopul promovării unor poziții politice îndreptate spre suveranitatea și independența statului. „Aceleași legi funcționează în toate statele civilizate în care nu sînt permise acțiuni subversive care duc la pierderea independenței”.

Marian Lupu a amintit că anterior sute de cetățeni din diferite țări au fost expulzați sau li s-a interzis accesul în Moldova din motive similare. Președintele PDM a precizat că Gheorghe Simion nu este o persoană oficială, nu reprezintă organele de stat ale României, de aceea interdicția de a accede pe teritoriul Moldovei în niciun caz nu ar trebui să afecteze relațiile moldo-române. Marian Lupu a subliniat că în cadrul întrevederilor de la Bruxelles cu reprezentanți ai Parlamentului European i s-a spus că anume asemenea acțiuni, care pun pe aceeași treaptă integrarea europeană și lichidarea independenții țării, reprezintă cel mai puternic atac asupra perspectivelor de integrare europeană a Moldovei. Marian Lupu a subliniat că toate acțiunile trebuie să fie îndreptate spre respectarea legislației, suveranității și integrității teritoriale ale țării.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав