X 
Cutremure stiri: 502

Moldova ar putea deveni cea mai mare dezamăgire a UE

16 mai. 2015,, 10:50   Politică
21422 24
Молдова теряет Европу
Foto: newsmoldova.md
Summitul Parteneriatului Estic de la Riga, programat pentru 21-22 mai, poate deveni o adevărată înfrângere a Republicii Moldova pe plan extern scrie publicația rusă Kommersant citat de UNIMEDIA.

Surse din cadrulcomunității europene au declarat pentru jurnaliștii ruși că în declarația finală nu este stipulat nimic privind viitorul european al Republicii Moldova. Publicația mai reiterează că acum mai puțin de un an țara noastră era „elevul exemplar” al Parteneriatului Estic și înainta pretenții de a obține statutul de țară candidată a Uniunii Europene.

Publicația citează și surse din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău, care ar fi apropiat procesului de negocieri Republica Moldova-UE.

„Cel mai probabil acolo nu va exista nici un cuvând despre perspectiva europeană a Moldovei. Din câte cunosc nici nu se pune problema unui astfel de punct în declarația finală”, ar fi mărturisit sursa.

Sursa mai titrează și problemele Republicii Moldova din sistemul financiar-bancar cu dispariția celui un miliard de dolari, dar și despre corupția din țara noastră.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав