Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

A fost creat Blocul Patriotic „Salvăm Moldova”

18 mai. 2015,, 11:30   Politică
3494 4

Создан Единый патриотический блок „Спасём Молдову!”
Foto: ipn.md

Reprezentanţii mai multor organizaţii din Republica Moldova au luat decizia să creeze un bloc patriotic unit întitulat „Salvăm Moldova!” care va servi drept „platformă comună pentru partidele extraparlamentare şi organizaţiile neguvernamentale cu viziuni patriotice”, transmite IPN cu referire la un comunicat al Comitetului salvării naţionale „Pentru Moldova!”, remis pe duminică, 17 mai.

În mesajul Comitetului salvării naţionale „Pentru Moldova” se menţionează că scopul principal al platformei este să formeze o forţă socio-politică, axată pe consolidarea statalităţii Republicii Moldova, integrităţii, neutralităţii, suveranităţii şi păstrarea patrimoniului istoric.

„Neutralizarea corupţiei, crearea condiţiilor pentru îmbunătăţirea susţinută şi semnificativă a calităţii vieţii populaţiei multinaţionale a Moldovei, reîntoarcerea acasă a celor care au plecat peste hotarele ţării în căutarea unui loc de lucru, restabilirea relaţiilor cu partenerii şi aliaţii istorici - aceasta este sarcina comună a tuturor forţelor sănătoase din Republica Moldova” se menţionează în mesajul Comitetului.

Potrivit comunicatului, pentru pregătirea şi desfăşurarea adunării de constituire a blocului patriotic comun (care este planificată pentru toamna 2015), a fost creat un grup de lucru, din care fac parte reprezentanţi ai mai multor partide politice din Moldova, lideri ai organizaţiilor societăţii civile, inclusiv reprezentanţi din Găgăuzia, dar şi din toate regiunile ţării. Lider al grupului de lucru este fostul şef al direcţiei principale de contraspionaj al Republicii Moldova, Ion Mahu, şef al Centrului de Coordonare a Comitetului salvării naţionale „Pentru Moldova!”.

„Grupul de lucru este deschis pentru dialog cu toţi cei care nu doar prin vorbe, dar şi prin fapte sunt interesaţi în dezvoltarea Moldovei, doresc să o salveze de la pierderea statalităţii, să păstreze unitatea poporului, să întoarcă structurile guvernamentale, să stabilească limba de stat - moldovenească, cum prevede Constituţia Republicii Moldova, să introducă în şcoli obiectul de studii „Istoria Moldovei” şi să oprească românizarea totală a ţării noastre”, a subliniat Ion Mahu.

La adunarea generală de constituire a blocului patriotic au fost invitate să participe 33 de organizaţii politice şi mişcări sociale. Cadrul organizatoric de bază al Comitetului cuprinde ofiţeri retraşi din structurile de forţă a Republicii Moldova (Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării, Poliţia de frontieră, brigada forţelor speciale, veterani ai războiului din Afganistan etc), dar şi istorici, economişti etc care susţin consolidarea statalităţii moldoveneşti, integritatea teritorială şi suveranitatea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав