Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

John Kerry: Alianța SUA-Coreea de Sud, 'mai puternică decât oricând'

19 mai. 2015,, 00:00   Externe
2938 2

Foto: theguardian.com

Relația dintre SUA și Coreea de Sud este 'mai puternică decât oricând', a declarat luni, la Seul, secretarul de stat al SUA, John Kerry, relatează DPA.

Vizita a avut loc în contextul înmulțirii amenințărilor din partea Coreii de Nord și a întrebărilor despre relația Seul-Washington, menționează agenția sud-coreeană Yonhap.

Nu există nici cea mai mică diferență între SUA și Coreea de Sud în abordarea privind provocările Coreii de Nord și programul său nuclear, a declarat John Kerry în cadrul unei conferințe de presă comune cu omologul sud-coreean Yun Byung Se.

Kerry a afirmat că SUA sunt pregătite să propună Coreii de Nord o relație bilaterală îmbunătățită 'dacă și numai când demonstrează o dorință sinceră de a duce la îndeplinire obligațiile și angajamentele în privința denuclearizării'. Kerry a avut de asemenea o întrevedere cu președinta sud-coreeană Park Geun Hye.

Ea a afirmat că SUA și Coreea de Sud ar trebui să trimită un mesaj consistent Coreii de Nord, cerând regimului comunist să înceteze provocările, menționează Yonhap.

Coreea de Nord a susținut recent că a testat o rachetă balistică de pe un submarin, deși unii experți și-au exprimat îndoieli că Phenianul ar fi făcut progresele tehnologice necesare pentru o astfel de lansare.

Regimul de la Phenian a testat rachete de câteva ori în acest an, dar întotdeauna lansate de pe uscat. Militari americani și sud-coreeni efectuează exerciții comune anuale, despre care afirmă că sunt defensive și vizează stimularea pregătirii împotriva unei posibile invazii a Coreii de Nord.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?