X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Învinuiri grave la adresa unor deputați: Vom cere ridicarea imunității parlamentare

19 mai. 2015,, 14:35   Societate
3582 3

Foto: noi.md

Mai mulți deputați din fracțiunea socialiștilor sînt învinuiți de consilierii municipali de „atacuri criminale” și escrocherii cu bunuri imobile. Învinuirile au fost aduse după ce la Primărie ar fi parvenit mai multe plîngeri de la cetățeni și agenți economici, care au fost prezentate în cadrul unei conferințe de presă de consilierul comunist Victor Gurău.

„Din partea cetățenilor sînt semnale că deputații fac atacuri criminale care sînt urmate de negoceiri pentru a primi ulterior de la investitori bani sau apartamente. Așa a fost și în cazul construcției din strada Asachi și la cea din strada Zelinski. Plîngerile cetățenilor au fost trimise și la Președinție și la Parlament”, a declarat Gurău.

În petiții sînt enumerați mai mulți deputați socialiști: Ion Ceban, Vasile Bolea, Grigore Novac, Anatolie Labuneț și Maria Radvan. „Vom cere ridicarea imunității parlamentare acestor criminali care fac atacuri criminale”, a adăugat Gurău.

Consilierul a promis că va prezenta ulterior presei documente care demonstrează că unii socialiști au intrat ilegal în posesia unor loturi de pămînt din comuna Stăuceni, utilizînd documente false și înregistrînd căsătorii fictive.

„Întrebați-l pe Ceban cum a intrat în posesia imobilelor de pe strada Costin 48 și 48/1”, a îndemnat Gurău.

Precizăm că în declarația de avere depusă la Parlament, socialistul Ion Ceban indică două terenuri – unul în intravilan și altul în extravilan. Deputatul nu deține în proprietate nicio locuință.

Socialistul Ion Ceban nu a răspuns la telefon pentru a comenta situația.

Amintim că, pe 15 mai, deputații Vasile Bolea, Bogdan Ţîrdea şi Grigore Novac au făcut scandal și au sărit la bătaie la angajații unui şantier de construcţie din strada Zelinski. Cearta a durat cîteva ore, iar spiritele s-au calmat doar după intervenția polițiștilor. Socialiștii afirmau că firma nu deține autorizațiile de construcție necesare pentru edificarea unui bloc de locuit, iar conducerea companiei a dat asigurări că actele sînt în regulă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?