Cutremure stiri: 502

Cetățeni moldoveni, reținuți în Rusia pentru că nu aveau asigurare medicală

19 mai. 2015,, 17:30   Societate
3836 1
Foto: publicverdict.ru
În regiunea Orlov (Rusia), în rezultatul unei operațiuni speciale, au fost reținuți circa 20 de cetățeni ai Republicii Moldova pentru că nu aveau asigurare medicală. Moldovenii s-au ales cu dosare administrative pentru încălcarea regimului de intrare pe teritoriul Federației Ruse, informează NOI.md cu referire la Congresul Diasporei Moldovenești (CDM).

CDM îşi exprimă îngrijorarea privind soarta ulterioară a acestor cetăţeni moldoveni, adresînd o petiţie oficială conducerii Serviciului Federal de Migraţie în regiunea Orlov cu rugămintea de a comunica cauzele reţinerii persoanelor originare din Moldova. În scrisoarea de răspuns, reprezentanţii Serviciului de migraţie din regiunea Orlov au comunicat că în aprilie curent a fost organizată o operaţie specială, împreună cu colaboratorii poliţiei de patrulare, în cadrul căreia au fost verificate autobuzele de curse.

În rezultatul verificărilor, împotriva cetăţenilor moldoveni au fost pornite dosare administrative în conformitate cu art. 18.8.1 al Codului contravențiilor administrative al Federaţiei Ruse. Aceştia sînt acuzaţi că au încălcat regimul de intrare în Rusia, deoarece nu aveau asigurare medicală valabilă pe teritoriul acestui stat, ceea ce se prevede în punctul 5, partea 1, pag. 27 a Legii federale din 15 august 1996 nr. 114-F3 cu privire la ieşirea din Federaţia Rusă şi la intrarea în Federaţia Rusă.

Numărul cetăţenilor moldoveni reţinuţi în regiunea Orlov se concretizează, însă, potrivit unor date, au fost reţinute circa 20 de persoane.

Congresul Diasporei Moldoveneşti se adresează concetăţenilor care planifică să intre în Federaţia Rusă cu rugămintea să se preocupe din timp de toate documentele necesare pentru aflarea legală şi angajarea în cîmpul muncii. „În afară de documentul care demonstrează înregistrarea, patenta şi contractul de muncă, migrantul este obligat să aibă şi o poliţă de asigurare medicală benevolă”, reaminteşte preşedintele Congresului Diasporei Moldoveneşti, Alexandr Kalinin.

Congresul mai menţionează că din anul 2014 activează programul elaborat special - „DMS Migrant” (asigurare medicală benevolă), datorită căruia toţi membrii Congresului Diasporei Moldoveneşti primesc poliţa medicală rusească adaptată conform cerinţelor migrantului şi membrilor familiei acestuia. Fiecare cetăţean care va scrie cererea de a deveni membru al Congresului Diasporei Moldovenești va primi poliţa medicală valabilă din momentul intrării pe teritoriul Federaţiei Ruse.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав