X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

AIPA este gata să transfere subvenţii Găgăuziei imediat ce vor fi bani

20 mai. 2015,, 17:00   Economie
2979 1
AIPA готово перечислить Гагаузии субсидии
Foto: gagauzinfo.md
Pentru a achita subvenţii pentru agricultura din Găgăuzia ar fi suficient o zi, a spus miercuri, în cadrul unei reuniuni la Comrat cu coordonatorii întreprinderilor agricole din autonomie, directorul Agenţiei de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA), Petru Maleru. El a menţionat că "toate calculele deja au fost făcute şi banii vor fi transferaţi imediat ce vor apărea", informează agenţia "Infotag" cu referire la site-ul oficial al Găgăuziei.

Başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, l-a prezentat agricultorilor pe noul şef al Direcţiei administrare a complexului agroindustrial – Serghei Babii.

"Sînt sigură că conducerea CAI va fi partenerul vostru de încredere şi un ajutor în rezolvarea problemelor. Noi vom coopera cu Adunarea Populară, Parlamentul şi Guvernul Moldovei. Avem relaţii destul de bune cu ministrul Agriculturii", a subliniat şefa autonomiei. Potrivit lui Babii, în pofida situaţiei financiar-economice dificile, agricultorii din autonomie desfăşoară la timp lucrările de primăvară.

"Conform prevederilor, în 2015 urmează să fie produsă marfă în valoare de 1,658 miliarde de lei. Rezultatul va depinde de condiţiile meteo", a menţionat Babii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?