X 
Arşiţa stiri: 228
Transnistria stiri: 1464
Preşedintele stiri: 4138

Candu: O parte din banii sustrași vom restitui din activele ce aparțin persoanelor implicate

21 mai. 2015,, 10:55   Societate
4028 7
Канду: Часть украденных денег вернем из активов, принадлежащих причастным лицам
Foto: tribuna.md
„Dacă nu aplicăm legea în cazul furtului de proporţii din sistemul bancar, noi nu mai avem ce căuta la guvernare, dar şi în această ţară”. Declaraţia aparţine preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu, şi a fost făcută în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune „Moldova 1”, transmite IPN.

Potrivit şefului legislativului, „lucrurile au ajuns la aceea când nu se poate nimic de ascuns, când aplicarea legii şi pedepsirea vinovaţilor a devenit inevitabilă. Sunt presiuni foarte mari din partea societăţii, despre noi se vorbeşte peste hotare. Acum pentru noi principalul este ca banii să fie restituiţi, vinovaţii să fie judecaţi, iar deponenţii să nu fie afectaţi sub niciun fel.”

Andrian Candu crede că majoritatea banilor furaţi de la cele trei bănci ar putea fi restituiţi. „O parte din bani, 30-40 la sută îi vom recupera din activele persoanelor implicare. De asemenea, o parte din bani pot fi recuperaţi din bunurile gajate. Cel mai dificil va fi recuperarea banilor care au ajuns în conturile unor bănci de peste hotare. Dar nu este un lucru imposibil”, a spus speakerul.

Andrian Candu a recunoscut că nu a procedat profesionist atunci când a oferit publicităţii raportul „Kroll”. „Din punct de vedere profesionist, nu mi-aş fi permis niciodată să fac acest lucru. Dar interesul societăţii a fost prea mare. Nu văd motive ca să fiu tras la răspundere pentru publicarea raportului de către statul Republica Moldova. Voi purta răspundere doar în cazul dacă mă va acţiona în instanţă Compania Kroll. Raportul a fost unul foarte profund, cred că specialiştii noştri nu s-ar fi descurcat la fel de bine. Sper că Compania Kroll va accepta să continue a doua parte a investigaţiilor”, a declarat preşedintele Parlamentului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe 31 august, în Moldova este sărbătorită în mod tradițional Ziua Limbii de Stat. Cum să păstrăm limba maternă, în condițiile globalizării și creșterii popularității limbilor străine?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав