X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Vînzarea voturilor la alegeri, investigată de Procuratură

21 mai. 2015,, 11:32   Politică
2829 0

Vînzarea voturilor la alegeri, investigată de Procuratură
Foto: abcnews.md

Procuratura Generală s-a autosesizat în cazul apariției platformei online www.alegerimoldova.com, care promite să facă legătura între partidele ce vor să cumpere voturi şi cetăţenii care vor să-şi vîndă voturile, la alegerile locale. Oamenii legii au intentat un dosar penal pe faptul coruperii alegătorilor în acest caz, informează NOI.md.

Procuratura își propune să identifice persoanele care administrează site-ul vizat și să-i tragă la răspundere conform legii. Site-ul www.alegerimoldova.com promitea o recompensă materială votanților în schimbul oferirii votului pentru un candidat anume. Pentru a avea acces la banii promiși, utilizatorii platformei urmau să se înregistreze on-line, să voteze și să fotografieze buletinul de vot cu ștampila aplicată.

Precizăm că oferirea banilor, bunurilor sau serviciilor în scopul determinării alegătorului să îşi exercite drepturile sale electorale într-un anumit mod este interzisă. Pentru comiterea acestei infracţiuni legislaţia prevede amendă în mărime de la 200 la 500 de unităţi convenţionale sau închisoare de la 1 an la 5 ani, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de la 3000 la 5000 de unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?