X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4075

Dodon: Oligarhii sînt gata să provoace vărsări de sînge

21 mai. 2015,, 14:05   Politică
9844 16
Додон: Олигархи готовы спровоцировать кровопролитие
Foto: infoprut.ro
Liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a criticat dur intenția autorităților de a interzice retransmisia pe teritoriul Moldovei a programelor informative și analitice rusești. Guvernul a aprobat, ieri, interzicerea retransmisiei de către posturile de televiziune moldovenești a programelor informative și analitice ale posturilor străine, cu excepția celor care sînt produse în UE, SUA și statele care au ratificat Convenția Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră. Interdicția va fi impusă posturilor care retransmit în Moldova produse media rusești.

Igor Dodon a calificat aceste planuri pe pagina sa de pe o rețea de socializare drept o nouă tentativă a autorităților de a distrage atenția oamenilor de la crimele comise de oligarhi împotriva poporului.
„Puterea oligarhică dorește cu orice preț să destabilizeze situația în țară, pentru a strămuta accentele de pe furtul miliardelor și catastrofa economică în care tot mai mult se afundă țara”, consideră politicianul.

Potrivit lui Dodon, partidele de la guvernare s-au speriat de mitingul antioligarhic de la începutul lunii curente și au întreprins un șir de acțiuni insidioase. În particular, potrivit politicianului, autoritățile le-au permis unioniștilor să iasă la rampă și să agite, astfel, poporul.

„Acum oligarhii doresc să înterzică programele posturilor rusești, în ideea de a provoca protestele cetățenilor și minorităților naționale. Ei vor să ne scoată pe noi, socialiștii, la acțiuni de protest pentru a organiza provocări. Știm că autoritățile au pregătite asemenea scenarii. Scopul oligarhilor este de a diviza țara după criterii ideologice, geopolitice și de identitate. Ei nu exclud varianta unor vărsări de sînge. Ei sînt dispuși la orice, numai ca poporul să nu vorbească despre miliardele furate, alte crime grave și problemele economice serioase”, a menționat liderul PSRM.

Însă, potrivit lui Dodon, actuala putere nu mai poate fi salvată de nimic. Partidul Socialiștilor este dispus să lupte cu oligarhii pînă în pînzele albe și este convinsă de victorie. „Toate aceste acțiuni ne fac mai puternici, mai consolidați, mai deciși să obținem victoria. Puterii oligarhice i-au rămas zile numărate. Noi știm de ce... Tot ce au furat și nimict va fi întors, iar cei vinovați vor sta la închisoare”, a conchis Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?