Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Anchetă privind referendumul de la Bălţi. Procuratura solicită documente şi explicaţii

28 mai. 2015,, 13:50   Politică
3073 1

Бельцкая прокуратура заинтересовалась проведением осеннего референдума
Foto: esp.md

Procuratura municipiului Bălţi i-a solicitat consiliului local setul de documente privind organizarea la toamnă a unui referendum. De asemenea, procurorii au cerut explicaţii în baza căror prevederi ale legislaţiei a fost luată de către consilieri decizia privind organizarea plebiscitului.

În funcţie de răspunsul primit de la forul local, procurorii vor decide asupra iniţierii unei cauze penale.

Nici oficiul teritorial al Cancelariei de Stat nu a primit, deocamdată, documentele privind decizia de organizare la Bălţi a referendumului local.

PUBLIKA.MD amintește că Consiliul Municipal din Bălţi a decis organizarea unui referendum consultativ privind autonomia locală. Plebiscitul urmează să se desfăşoare în data de 1 noiembrie 2015.

Potrivit deciziei, locuitorii oraşului vor trebui să răspundă cu da sau nu la întrebarea: "Sunteţi de acord cu extinderea atribuţiilor autonomiei locale a municipiului Bălţi în componenţa Republicii Moldova?".

Iniţiativa de organizare a referendumul aparține consilierilor comunişti şi doar ei au votat-o, motivând că municipiul Bălţi ar trebuie să aibă mai multă autonomie financiară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?