X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

Gaburici a avut o întrevedere cu omologul său din Belarus

29 mai. 2015,, 11:45   Politică
2344 1
Габурич встретился с белорусским премьером
Foto: meatinfo.ru
Republica Moldova și Belarus intenționează să restabilească ritmul de creștere a schimburilor comerciale, informează NOI.md. Potrivit presei de la Minsk, la această înțelegere s-a ajuns în cadrul întrevederii prim-miniștrilor celor două țări, Chiril Gaburici și Andrei Kobeakov, care a avut loc în cadrul summitului șefilor de guverne din CSI din Kazahstan.

„Țările noastre au relații comercial-economice bune, stabilite demult. Se poate spune că avem schimburi comerciale destul de echilibrate, deoarece economiile noastre se completează reciproc”, a menționat Andrei Kobeakov. Premierul belarus a constatat că din cauza ultimilor evenimente, situația economică a statelor CSI s-a înrăutățit, de aceea a propus ca părțile să se gîndească cum ar putea restabili schimburile comerciale pînă la nivelul anilor în care acestea au înregistrat cele mai ridicate valori. „Avem toate premisele pentru a realiza acest lucru”, a subliniat premierul belarus.

La rîndul său, Chiril Gaburici a constatat că relațiile moldo-belaruse sînt în dezvoltare, inclusiv în domeniul comercial-economic. Premierul moldovean i-a mulțumit omologului său belarus pentru susținerea acordată Moldovei în perioada mai dificilă, cînd țara noastră era în căutarea noilor piețe de desfacere a producției.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав