Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Serviciul de Grăniceri al Ucrainei: din partea Transnistriei există pericol

29 mai. 2015,, 14:45   Politică
4381 14
Пограничная служба Украины: со стороны Приднестровья есть угроза
Foto: dpsu.gov.ua
Serviciul de Stat de Grăniceri din Ucraina vede un potențial pericol pentru securitatea statului din partea regiunii transnistrene. Declarația aparține șefului Serviciului de Stat de Grăniceri din Ucraina, Victor Nazarenko și a fost făcută într-un interviu acrodat postului de televiziune ucrainesc „Canal 5”, notează „Infotag”.

Oficialul ucrainean a menționat că din partea Transnistriei „există atît pericol militar, cît și pericol tehnologic de frontieră”.
„Noi considerăm că acest segment prezintă pericol pentru securitate, cu toate că aici pericolul militar este cu mult mai mic decît la hotarul de est”, a spus Nazarenko.

Potrivit șefului Serviciului de Stat de Grăniceri din Ucraina, mai importantă pentru grăniceri este problema contrabandei cu produse alimentare din Transnistria, precum și activitatea ilegală a locuitorilor din regiune.

Pentru securizarea hotarului din partea Transnistriei, unde staționează grupul operativ de trupe ruse, Kievul a început să fortifice acest segment cu tehnică și subdiviziuni suplimentare. În particular, această tehnică a fost dislocată în Kotovsk, care se află la doar 20 km de satul Cobasna din Transnistria, unde rămîn depozitate circa 20 mii tone de muniții și armament rusesc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?