Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4078

Din 2016, fumatul în spațiile publice închise va fi interzis

29 mai. 2015,, 15:17   Societate
10411 1

Din 2016, fumatul în spațiile închise va fi interzis
Foto : gazeta.ru

Începînd cu 31 mai 2016, fumatul în spațiile publice închise și semiînchise va fi interzis. Prevederea se conține în proiectul de lege antifumat, adoptat astăzi în lectura a doua, cu votul a 69 de deputați. Documentul prevede o serie de modificări la Legea cu privire la publicitate și la Legea cu privire la tutun și articolele din tutun, informează NOI.md.

Scopul proiectului este de a-i proteja pe nefumători prin instituirea unui șir de interdicții pentru comercianții de țigări. Astfel, fumatul în spaţiile publice închise, la locurile de muncă, la ferestrele deschise, în transportul public şi în staţiile de transport va fi interzis.

Proiectul mai instituie interdicția comercializării țigărilor ce conțin aditivi alimentari, ce conferă gust sau adaosuri de vitamine. Este vorba de produsele de tutun care conţin arome de mentă, vanilie, cofeină, dar şi alţi aditivi care creează impresia că produsul prezintă pericol redus.

Inițiativa prevede aplicarea amenzilor pentru fumatul la locul de muncă, în transportul public şi expunerea vizibilă a produselor din tutun în magazine. Pentru plasarea pe piaţă a produselor din tutun care conţin ingrediente interzise de legislaţie, documentul prevede sancţiuni de pînă la 10 mii de lei. Admiterea fumatului în spațiile publice închise va fi sancționată cu o amendă de pînă la 8000 de lei , în cazul persoanelor cu funcții de răspundere și cu o amendă de pînă la 10 mii de lei, în cazul persoanelor juridice. Amenda în cazul persoanelor fizice care nu se vor conforma noilor prevederi ale legii se ridică la 1400 de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?