X 
Cutremure stiri: 506

Transnistria şi OSCE urmează să semneze un nou acord

29 mai. 2015,, 17:15   Politică
4464 3
Приднестровье и ОБСЕ подпишут новое соглашение
Foto: mfa-pmr.org
Autorităţile autoproclamatei RMN şi reprezentanţii OSCE au reuşit să treacă la ultima etapă de coordonare a textului final al noului Acord privind activitatea Misiunii OSCE în Transnistria.

Potrivit agenţiei "Infotag", despre aceasta a comunicat Ministerul Afacerilor Externe al regiunii la finele întrevederii de la Tiraspol a ministrului de Externe, Nina Ştanski, cu directorul Centrului pentru Prevenirea Conflictelor, directorul adjunct al Secretariatului OSCE la Viena, Adam Kobieratski.

În cadrul întrevederii, părţile au continuat activitatea de coordonare a documentului ce reglementează interacţiunea Misiunii OSCE şi Transnistriei, asupra căreia Tiraspolul insistă din 2011, considerînd că cel în vigoare, aprobat în 1993, nu mai este actual.

În 2014 părţile au iniţiat negocierile privind un nou acord şi actuala şedinţă este a şaptea la număr.

Conform comunicatului, Ştanski: "a apreciat înalt dinamica contactelor şi actuala stare a negocierilor cu OSCE privind noul acord", menţionînd că părţile au reuşit să apropie poziţiile pe majoritatea aspectelor viitorului document.

Interlocutorii au convenit ca în curînd să fie organizate consultări suplimentare privind o serie de aspecte ale Acordului, în scopul de a elabora varianta finală a documentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав