Cutremure stiri: 502

Rusia a ajutat la construirea a trei grădiniţe în Transnistria (FOTO)

2 iun. 2015,, 08:45   Societate
2096 0

Foto: noi.md

De Ziua Internaţională a Ocrotirii Copilului, la Tiraspol, Bender şi Sucleea au fost inaugurate solemn trei gradiniţe, în cadrul asistenţei umanitare oferite de Federaţia Rusă prin intermediul organizației autonome necomerciale „Integrarea euroasiatică”, informează NOI.md.

Onoare de a tăia panglica roşie le-a revenit deputatului în Duma de Stat a Rusiei, fondatorului organizației „Integrarea euroasiatică”, Alexei Juravliov, și liderului transnistrean, Evgheni Şevciuk.

În discursul său de salut, Evgheni Şevciuk a menţionat că „astăzi, cea mai înaltă apreciere a lucrărilor de construcţie a grădiniţelor sînt zîmbetele fericite şi luminoase pe feţele copiilor. „În cei 25 de ani de istorie, în Transnistria practic nu s-au realizat construcţii atît de grandioase şi la o scară aşa de mare. Poporul din Transnistria apreciază acest lucru şi le este recunoscător prietenilor noştri din Rusia pentru ajutorul acordat. În pofida situaţiei dificile din Rusia şi din jurul ei, acolo îşi aduc aminte de Transnistria, de compatrioţii lor, cetăţeni ai Federaţiei Ruse, făcînd tot posibilul ca aici să fie mai puţine probleme”, a subliniat Şevciuk.

La rîndul său, Alexei Juravliov a menţionat caracterul simbolic al dării în exploatare anume a instituţiilor preşcolare: „La intrarea în grădiniţe atîrnă plăcuţe. În particular, pe una din ele scrie: „Grădiniţa de copii «Romaşka». În dar pentru Transnistria, de la V. V. Putin”. Acest lucru spune multe şi anume că Federaţia Rusă ştie, simte şi înţelege că aici e mediu rusesc, aici locuiesc oameni care au nevoie cu adevărat de ajutorul nostru. Vom face tot posibilul ca tînăra generaţie să trăiască în confort, să se dezvolte cu succes şi să aibă un viitor luminos, dar şi mai important, să trăiască în pace”, a subliniat Alexei Juravliov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав