X 
Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Renato Usatii: La Bălţi, în ajunul alegerilor se încearcă a privatiza "chiar şi un chioşc "Союзпечать"

3 iun. 2015,, 12:00   Politică
5233 1
Усатый: в Бельцах перед выборами пытаются всё приватизировать
Foto: esp.md
Candidatul Partidului Nostru pentru funcţia de primar al oraşului Bălţi, Renato Usatîi, afirmă că în ajunul alegerilor locale din 14 iunie autorităţile municipiului încearcă să privatizeze "pentru construcţia unui centru comercial chiar şi un chioşc "Союзпечать", relatează agenția Infotag.

Politicianul a spus marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că în oraş există grădiniţa de copii "Andrieş", cu un chioşc "Союзпечать", aflat pe teritoriul ei.

"S-a decis scoaterea la licitaţia din 10 iunie a terenului pe care se află acest chioşc, plus 500 m2. Potrivit datelor noastre, pe acest teren se vrea construirea unui centru comercial. Un alt exemplu: la aceeaşi licitaţie se scoate în vînzare un lot de 4,3 ari lîngă monumentul „Eliberarea” cu un tanc T-34 pe piedestal. Există o lege conform căreia tancul este considerat monument istoric. Ei bine, consilierii comunişti din Bălţi au votat pentru o hotărîre prin care monumentul T-34 este atribuit epocii sovietice şi, respectiv, nu este considerat istoric", a menţionat el.

Liderul "Partidului Nostru" a spus că la Bălţi s-a creat o situaţie paradoxală, în care pentru serviciile de canalizare orăşenii achită unei companii înregistrate în off-shore-ul olandez.

"Fondatorii companiei deja au transmis persoanelor terţe dreptul de concesionare și de deservire a sistemului de canalizare. Şi asta în pofida faptului că concesionarea ca formă de administrare, conform legii, nu poate fi transmisă persoanelor terţe", a explicat el.

Usatîi a comunicat că deja i s-au adresat diferite persoane cu propunerea de a se "înţelege".

"Domnule Usatîi, spun ei, propunem ca ceea ce plătim acum actualilor, vă vom plăti dumneavoastră. Îi avertizez pe toţi potenţialii solicitanţi: veţi ajunge toţi după gratii. Eu, devenind primar, 70% din timp voi fi în drum, rezolvînd problemele orăşenilor. Deja în prima lună a mandatului, la Bălţi va fi organizat un forum economic. La acesta vor fi invitaţi partenerii noştri din Vest şi Est, inclusiv reprezentanţi ai UE şi Rusiei, şi vom discuta cum să dezvoltăm Moldova, cum să rezolvăm problemele economice", a spus el, menţionînd că în ajun s-a întrunit cu ambasadorul României, Marius Lazurcă, şi a discutat cu acesta care dintre oraşele româneşti se poate înfrăţi cu Bălţiul, de rînd cu Sankt Petersburgul şi Nijni Novgorod.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?