Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Năstase: Instituţiile controlate de PDM, blochează activitatea Platformei „DA”

4 iun. 2015,, 11:25   Politică
3761 6
Нэстасе: Структуры, подконтрольные ДПМ, блокируют деятельность Платформы "ДА"
Foto: jurnal.md
Platforma „Demnitate şi Adevăr” îndeamnă cetăţenii să iasă duminică, 7 iunie, la un nou protest împotriva regimului de guvernare, care va începe în PMAN la ora 12.00. Totodată, reprezentanţii DA spun că instituţiile controlate de PDM obstrucţionează activităţile Platformei.

„Am expediat scrisori prin care am solicitat primarilor să ajute oamenii care doresc să participe manifestare. Avem confirmări că aceste scrisori au fost blocate de Poşta Moldovei, despre care ştim că a fost partajată PD. Ştim şi că vicedirectorul aceste instituţii este sora ex-deputatului PD, Valeriu Guma, condamnată în România. Această instituţie de stat nu funcţionează şi blochează acţiunea noastră”, a declarat miercuri, 3 iunie, în cadrul unei conferinţe de presă, reprezentantul DA, Vasile Năstase, reiterând demersul către primari, „să organizeze oamenii care doresc să vină la protest”.

Potrivit sursei citate, „de la protestul din 3 mai, instituţiile captive nu au făcut nimic decât să mimeze nişte încercări de a vorbi despre miliardele furate. Aţi văzut acest show ambulant cu Shor care, în loc să stea pe banca acuzaţilor, candidează pentru primăria Orhei. La ora actuală nimic nu există mai important decât această presiune pe care vrem să o punem pe clanurile oligarhice, pe această putere coruptă care trebuie să plece”.

Anterior, Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr” a organizat un protest la 3 mai, unde au venit peste 50 de mii de oameni care au cerut demisia actualului regim de guvernare. Acţiuni similare s-au desfăşurat în mai multe oraşe europene, susţinute de reprezentanţii diasporei moldoveneşti peste hotare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?