Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Voronin: PCRM va insista asupra demiterii unor miniștri (VIDEO)

4 iun. 2015,, 12:16   Politică
2533 0

Voronin: Nu regret că am votat pentru învestirea Guvernului Gaburici
Foto: noi.md

Deși nu este mulțumit de modul în care și-a desfășurat activitatea premierul pe parcursul celor 100 de zile de mandat, Vladimir Voronin, susține că nu regretă că PCRM l-a votat. Liderul comuniștilor a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că, din cauza inacțiunilor Guvernului, țara se află în pragul unui colaps economic, notează NOI.md.

„Niciun Chiril, niciun Ion, niciun Vladimir nu va reuși să facă nimic, dacă se vor conduce în continuare de interesele de partid, și nu de interesele cetățenilor. Noi nu regretăm că am votat. Trebuia obligatoriu să facem acest lucru. Și nu din cauza imaginii partidului, dar pentru că țara avea nevoie de organe de conducere”, a spus Voronin.

Potrivit politicianului, prim-ministrul Gaburici nu a reușit să preia controlul asupra cabinetului de miniștri, din cauză că liderii politici continuă să conducă țara din umbră. Politicianul și-a exprimat dezacordul în legătură cu poziția exprimată de Chiril Gaburici în privința lichidării Băncii de Economii. „Cu regret, actualul premier și ministrul Finanțelor au început să cînte în corul hoților și cerșetorilor, optînd pentru lichidarea BEM. Banca poate și trebuie salvată, există mecanisme. Salvarea ei nu ne costă mai scump decît lichidarea ei. Ei vor să ascundă ce s-a întîmplat de fapt”, a spus Voronin.

Liderul comuniștilor a precizat totuși că PCRM va insista pe demisia unor miniștri care își permit să facă declarații iresponsabile. Potrivit lui, nu doar ministrul Apărării, Viorel Cibotaru, este acum ținta unei moțiuni de cenzură, dar și alți miniștri.

„Ar fi bine de analizat situația și de făcut modificări în corpul Guvernului. Vom insista serios și dur asupra demisiei ministrului Apărării, dar mai avem candidați. Avertizarea noastră are și un caracter motivațional. Dacă își vor da străduința, noi ne vom mai gîndi. Dar vedeți cu ce aiureli și ce apucători apare acest ministru al Apărării! Trebuie făcut ceva urgent”, a menționat Voronin.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?