Cutremure stiri: 504

Un tribunal egiptean anulează o decizie care clasifica Hamas drept grupare teroristă

6 iun. 2015,, 20:30   Externe
3234 0

Foto: liveandlocalenc.com

Un tribunal egiptean a anulat sâmbătă o decizie luată anterior de o altă instanță care clasifica mișcarea islamistă palestiniană Hamas drept "organizație teroristă", informează AFP, Reuters și EFE, care citează surse judiciare. Un reprezentant judiciar a declarat pentru AFP că respectiva clasificare a fost anulată deoarece tribunalul care o decisese, în februarie, nu avea "competențe pentru a statua asupra acestui tip de teme". Autoritățile egiptene au acuzat Hamas că a sprijinit o insurecție jihadistă în peninsula Sinai, în estul țării. Acuzațiile au fost negate de liderii Hamas.

Reuters amintește că Hamas este o ramificație a Fraților Musulmani din Egipt, pe care autoritățile de la Cairo au declarat-o grupare teroristă și au trecut la represalii împotriva sa, de când armata l-a înlăturat de la putere pe unul dintre liderii grupării, fostul președinte islamist Mohamed Mursi.

Hamas controlează Fâșia Gaza, care se învecinează cu peninsula Sinai. Potrivit DPA, relațiile dintre Egipt și Hamas s-au deteriorat de la înlăturarea de la putere a lui Morsi, în 2013.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав