X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4078

Peste 200 de artiști din 10 țări vor evolua la „Zilele muzicii noi”

8 iun. 2015,, 16:15   Societate
2959 0

Foto: fest.md

În perioada 9-19 iunie, la Chișinău se va desfășura cea de-a XXIV-a ediție a Festivalului internațional „Zilele muzicii noi”, în cadrul căruia vor evolua peste 200 de artiști din 10 țări ale lumii. Potrivit directorului fondator și directorului artistic al festivalului, Ghenadie Ciobanu, această ediție ca cuprinde 13 spectacole muzicale, dintre care patru concerte simfonice, camerale și un spectacol de balet, informează NOI.md.

În seara zilei de marți, 9 iunie, va avea loc deschiderea oficială a festivalului cu un concert simfonic al orchestrei Glasperlenspiel Sinfonietta din Estonia, în frunte cu celebrul violonist Andres Mustonen, în incinta Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”.

Pe 14 iunie, începînd cu ora 16.00, la Sala cu Orgă, Vladimir Beleaev va susține un concert de autor, unde va fi prezentată creația camerală a acestuia. Pe 17 iunie, în coregrafia Dariei Batrîncean, va avea loc un spectacol de balet pe muzica compozitorilor Sofia Gubaidulina și Luigi Nono, după „Metamorfoza” de Franz Kafka. Spectacolul va începe la ora 18.00.

Pe 18 iunie va avea loc și o premieră mondială. În cadrul festivalului „Zilele muzicii noi”, pentru prima dată la Chișinău va răsuna o simfonie semnată de compozitoarea spaniolă Carmen Verdu, în interpretarea orchestrei dirijate de Gheorghe Mustea. Concertul se va desfășura la Centrul de Cultură și Artă „Ginta Latină”.

Va culmina festivalul printr-un concert pentru vioară și orchestră. Acesta va avea loc pe data de 19 iunie, începînd cu ora 18.00, în sala mare a Filarmonicii Naționale, în cadrul căruia vor răsuna creații celebre de Dmitri Șostakovici, Ozcan Sonmez. Din cele patru concerte simfonice, două vor fi susținute de orchestra Companiei Publice „Teleradio Moldova” și altele două – de orchestra Filarmonicii Naționale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?