Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

Preşedintele Parlamentului consideră neconstituţional demersul ultimativ al prim-ministrului

9 iun. 2015,, 10:20   Politică
2549 5
Канду: ультимативный демарш премьера - неконституционный
Foto: gagauzinfo.md
Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, consideră că demersul ultimativ al prim-ministrului Chiril Gaburici este anticonstituţional. Opinia a fost exprimată de Candu luni, în timp ce comenta în fața jurnaliștilor scrisoarea premierului adresată preşedintelui şi spicherului, informează agenţia "Infotag".

"Pînă la ora actuală nu am primit nicio scrisoare din partea domnului Gaburici pe căi oficiale şi instituţionale. Probabil, în pline emoţii manifestate sîmbătă, dînsul puţin a denaturat comunicarea instituţională, la care ar fi fost normal să recurgă. Nu este nici constituţional ca un premier să înainteze ultimatumuri preşedintelui şi preşedintelui Parlamentului, şi mai ales în maniera în care a făcut-o domnul Gaburici", a menţionat spicherul.

El a spus că va aştepta ca "premierul să reintre în cadrul instituţional, dacă dînsul consideră că trebuie discutate anumite probleme".

"Eu sînt pregătit ca întotdeauna să mă aşez la masa de discuţii şi să abordez orice probleme, fie ele şi despre sistemul bancar. În Republica Moldova există un cadru constituţional, care trebuie respectat. Astfel de scrisori nu se transmit pe reţelele de socializare", a subliniat Candu.

La rîndul său, secretarul de presă al preşedintelui, Vlad Ţurcanu, a declarat că "şeful statului a luat act de această scrisoare, dar nu o va comenta deocamdată".

Purtătoarea de cuvînt a premierului, Aurelia Peru, a relatat că scrisoarea publicată sîmbătă pe pagina de Facebook a premierului, a fost remisă oficial preşedintelui şi spicherului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав